Jongeren Vriendenkring

Samen uitgaan, een middagje winkelen of met je vrienden naar de bioscoop. Dat klinkt niet alleen gezellig, dat is het ook! En terwijl je leuke dingen doet, bespreek je van alles met elkaar. Vrienden kunnen veel voor je betekenen, maar vriendschappen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseert Salut de Jongeren Vriendenkring.

Wat is een Vriendenkring?

Een Vriendenkring bestaat uit maximaal 5 jongeren. Eén keer per maand komen jullie samen om leuke dingen te doen. Dit gebeurt onder begeleiding van een vrijwilliger. De kosten voor de activiteiten betaal je zelf.

Voor wie is de Vriendenkring?
De Vriendenkring is bedoeld voor jongeren van 14 t/m 25 jaar die het moeilijk vinden vriendschappen te sluiten of te onderhouden. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat je een licht verstandelijke beperking hebt of een vorm van autisme, maar dat hoeft niet. Er is een vriendenkring voor jongeren van 14 t/m 17 jaar en een vriendenkring van 18 t/m 25 jaar.

Wat gaan we doen?
Met je vrienden in de Vriendenkring bedenk je een leuke activiteit. Een vrijwilliger en iemand van Salut helpen jullie daarbij. Voorbeelden van activiteiten zijn: samen koken, wat drinken op het terras of spelletjes doen bij een van de vrienden thuis. Tijdens die activiteit bepalen jullie ook wat jullie de volgende keer gaan doen. Jullie organiseren de activiteiten zelf.

Wanneer en waar?
Jouw Vriendenkring komt 1x per maand bij elkaar. De tijd en de locatie zijn niet elke maand hetzelfde. Dat hangt namelijk af van wat jullie gaan doen. Jullie maken daar duidelijke afspraken over zodat iedereen weet hoe laat hij waar wordt verwacht.

Wie organiseert de Vriendenkring?
De Vriendenkring wordt georganiseerd door Salut en begeleid door een vrijwilliger. Bij de eerste activiteiten van een nieuwe Vriendenkring is er wel iemand van Salut aanwezig om jullie te helpen met opstarten.

Meer weten? Bel Milou of Wesley van Salut 0547-260053, app 06-2089 4999 of mail info@salut-welzijn.nl.