Jubilarissen onderscheiden bij Amuzant

Afgelopen donderdag was er voor de leden van muziekvereniging Amuzant de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Amuzant. Tijdens deze vergadering werden Willy Elferink en Marijke Bergevoet gehuldigd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap van de muziekvereniging. Zij ontvingen het zilveren insigne met een oorkonde van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) uitgereikt door voorzitter Annemiek Luttikhold. Bernadette Ziethof is ook 25 jaar lid van de vereniging, maar kon helaas niet bij de ledenvergadering aanwezig. Zij ontving haar insigne met oorkonde maandagavond.

Willie Elferink speelt bariton bij Amuzant en heeft zich door de jaren heen voor verschillende commissies binnen de vereniging ingezet. Zijn enthousiasme voor muziek maken heeft hij over weten te brengen op zijn vrouw en kinderen die later trombone en trompet komen spelen bij Amuzant. Zijn kinderen spelen nog steeds, maar doordat ze verhuisd zijn niet meer bij Amuzant. Zijn vrouw is nog steeds lid. Naast Amuzant speelt Willie ook al heel wat jaren bij Noabervereniging Apollo in Goor.

Marijke Bergevoet is in aanraking met Amuzant gekomen doordat haar man vlak na de oprichting van de muziekvereniging klarinetles gaf aan huis. Marijke werd hierdoor nieuwsgierig naar dit instrument en ging klarinet spelen bij Amuzant. Ook zij wist samen met haar man hun kinderen te enthousiasmeren voor muziek maken en al gauw kon Marijke op de donderdagavond met man en kinderen naar de repetitie. Ook na de verhuizing naar Goor is Marijke altijd bij Amuzant blijven spelen en doet dit nu al 25 jaar.

Samen met familie en kinderen muziek maken komt Bernadette Ziethof ook erg bekend voor. Zij werd aangestoken door haar zus Yvonne Kiezenbrink die al jaren klarinet speelde bij Amuzant. Bernadette koos voor de trompet en later haar zus Herma voor de bariton en zus Grace voor hoorn. Toen de kinderen oud genoeg waren kwamen ze ook bij Amuzant spelen op slagwerk en klarinet. Bernadette speelt zelf ondertussen bariton. Een aantal jaren heeft ze haar lidmaatschap op een wat lager pitje gezet, maar muziekbloed kruipt waar het niet gaan kan en de repetities op de donderdag zijn weer vaste prik.

Tijdens de ledenvergadering werd afscheid genomen van Annemiek Luttikhold als voorzitter van de muziekvereniging. Zij werd toegesproken door het bestuur en ontving een bloemetje als dank voor haar jarenlange inzet als voorzitter.
Er is nog geen vervanger gevonden om de plek van Annemiek over te nemen. De vacature voor voorzitter staat dus nog open. Bij deze doet het bestuur graag een oproep aan de inwoners van Hengevelde. Heb je een hart voor muziek en lijkt het je wat om voorzitter te worden van Amuzant, laat het dan vooral weten aan het bestuur van Amuzant, Erna Rupert, Brian Kuipers, Moniek Mentink of Patricia Groothuis