Kaartverkoop gestart: It’s a Kind of Magic!

Op 11 mei aanstaande slaan MiXX en Amuzant de handen ineen middels een optreden in De Marke. It’s a Kind of Magic! Kulturhus de Marke, Zaterdag 11 mei 2019 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf nu te koop bij leden van Amuzant en MiXX en bij de Bazar van Jon en Wolterinck
DE UITDAGING
Tja, dan heb je die droom om net als in Antwerpen een show neer te zetten in onze Hengeveldse sporthal. Met dat bijzondere effect van een projectiescherm vóór het podium waarop beelden verschijnen en waardóórheen je optredens kunt zien. Ook kunnen er optredens vóór het doek plaatsvinden. De uitdaging zit er nu in om in om dit technisch voor elkaar te krijgen. Wat voor doek heb je nodig? Hoeveel beamers? Welke videobeelden? Welke microfoons? Waar moeten monitoren komen? Allemaal vragen die samen één grote puzzel vormen. Aan het leggen daarvan is de laatste tijd hard gewerkt. Er is een proefopstelling geweest in de Marke. De grootste uitdaging was aan het koor MiXX:

Het koor is gewend om in één bepaalde opstelling te staan en de dirigent goed te zien. De leden zijn erg gehecht aan hun vaste plaats in het koor, maar nu wordt hen gevraagd om bijvoorbeeld in een lange rij te gaan staan. Ook de dirigent wordt van het koor gescheiden door het grote projectiescherm dat voor het podium hangt. Hij komt ervóór en het koor erachter. Maar zowel dirigent als MiXX zien, nadat ze de proefopstelling hebben getest, dat dat gaat lukken. Het betekent wel dat de moeilijkheidsgraad wordt opgevoerd, want er wordt door deze bijzondere manier van optreden extra choreografie aan toegevoegd. Het maakt een optreden extra uitdagend. Het betekent voor de musici veel vaker oefenen. Er is het geluk dat de sporthal twee weken, misschien wel drie weken, voor het concert al vrij is. Dan kunnen de mensen daadwerkelijk op locatie, op de juiste plek oefenen.

<<Voorzitter Rob Kuipers

De mensen van de techniek zijn er ook al bij gehaald om te zien wat hun rol in het geheel is. Rogier Tuinte van Total-Image, Bas Kuipers van Kuipers Design en Jorik Homma van SoNice zullen hun steentje bijdragen. Eenieders rol is een radertje in het geheel van de MAGIC Show. Het gaat straks om secondewerk, het luistert supernauwkeurig om alles in elkaar te passen.
Zo denkt men dat een extra dimensie te creëren. En is men in de veronderstelling dat die extra dimensie het publiek zal intrigeren. En dat zal dan weer de reden zijn om deze show straks niet te mogen missen.

De uitdaging is aangenomen….