Vanavond: Kaasboerderij Keuper in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten

Maandag 11 februari was een drukke dag voor onze Jan Keuper van de gelijknamige kaasboerderij!  Van de vroege ochtend tot een uur of drie waren er opnames van het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten.  De uitzending van met Jan Keuper in de hoofdrol is op vanavond om 18.45 uur op NPO2. Namens de redactie Sabine Hartman:
“Voor ons tv-programma BinnensteBuiten, een lifestyle-programma over wonen, natuur en eten & drinken dat dagelijks te zien is om 18.45 uur op NPO2, zijn wij altijd op zoek naar mooie, Nederlandse producten én bijzondere initiatieven op het gebied van eten & drinken. Via een eerdere gast in ons programma, biologisch pluimveehouder Marjanne Borren uit Voorthuizen, werden we op Jan Keuper geattendeerd. Zij levert af en toe eieren aan hem voor de pasta. Ze vertelde over deze ondernemende melkveehouder, dat hij óók pasta is gaan maken. Dat wekte onze interesse. Een pastamakende boer, dat is precies waar BinnensteBuiten om gaat. Ondernemende mensen, met mooie ideeën en producten.
Jan Keuper obver de opnames: “Dat ging wel mooi ja! Wat mij vooral beviel was dat de regie bij mij lag, het ging van laat maar zien hoe je de pasta maakt, wij passen ons wel aan. Na de opnames zijn zij nog is de kaasmakerij aan de gang geweest met kookgerei dat ze zelf hebben meegebracht. Al met al een interessante dag, ben benieuwd wat ze er van gaan maken!”
 
BinnensteBuiten biedt binnen- en buitenshuis een kijkje waarbij mensen vol liefde en passie op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur, indrukwekkende (moes)tuin of duurzaam geproduceerde (streek)producten. Onderwerpen zijn onder meer: een duurzaam huis van boomstammen, een tot woonhuis verbouwde werfkelder, bijenkassen op het dak, boksende hazen, oesterzwammen kweken op koffiedik, een moestuin voor de hele buurt of een oogverblindende bloementuin.
 
In BinnensteBuiten vertellen bewoners zélf over hun huis of tuin. Daarnaast kent het programma een keur aan experts. Zo gaan culinair expert Alain Caron, chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer, en culinair schrijver Nadia Zerouali het land af op zoek naar bijzondere en duurzame culinaire initiatieven terwijl chef-koks Sharon de Miranda en Ramon Brugman in een keukenstudio een laagdrempelig en betaalbaar gerecht bereiden. Onze interieurontwerper Theo-Bert Pot geeft advies en hulp binnenshuis en tuinspecialist Martin Stuger doet dat buiten. Hij tovert een saaie tuin of balkon om tot een groene oase. Boswachter Marieke Schatteleijn of vogelaar Camilla Dreef nemen de kijker wekelijks mee op een verrassende reis door de Nederlandse natuur.
 
Kaasboerderij Keuper,  7 maart om 18.45 uur in het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten.