Kerstwens Annie Schreijer

Beste mensen,
Een nieuw jaar, met nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. Ik wens u alvast een zalig Kerstmis en een gelukkig en vredig 2018.
Gelukkig kunnen we terugkijken op een geslaagd politiek najaar. De eerste voorstellen voor het vernieuwde EU-landbouwbeleid na 2020 zien er goed uit. 's Werelds belangrijkste middel voor onkruidverdelging mag nog minstens 5 jaar in Europa worden toegepast. En we slaagden erin om de Nederlandse vissers te helpen met toelating van de milieuvriendelijke pulstechniek.
En zo kan ik nog even doorgaan. Ik mocht Europese prijzen uitreiken aan stichting de Hoge Veluwe voor het geweldige natuurbeleid daar. En aan de jonge boeren van de NAJK voor hun slimme project voor bedrijfsopvolging.

Maar er is nog zoveel te doen. Vooral voor de pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronil-affaire bijvoorbeeld: Als CDA willen we overheidssteun voor de Nederlandse slachtoffers, net als de Belgische boeren al hebben gekregen.
Er zijn acties nodig om het ontslag van 600 werknemers van Siemens in Hengelo te voorkomen. Om nog maar niet te spreken over de uitdagingen van de Brexit, onder meer voor onze boeren en vissers. En zo hebben we een volle agenda voor het nieuwe jaar.

Daarbij reken ik opnieuw op uw steun. Velen sturen mij ideeën en meningen, wat ik zeer op prijs stel. Ik hoop velen van u (weer) persoonlijk te ontmoeten in het nieuwe jaar,

Vriendelijke groeten,
Annie