Kinderbijschrijving paspoort vervalt met ingang van 26 juni 2012

Met ingang van 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van kinderbijschrijvingen in paspoorten. Vanaf dat moment moeten kinderen een eigen paspoort, Nederlandse identiteitskaart of een ander reisdocument hebben als zij naar het buitenland willen reizen. Bij grenscontroles zullen kinderbijschrijvingen vanaf dat moment niet meer worden geaccepteerd als middel voor grensoverschrijding.

Bestaande bijschrijvingen in paspoorten en andere reisdocumenten worden op 26 juni 2012 automatisch ongeldig. Ook kunnen vanaf dat moment geen nieuwe bijschrijvingen meer worden aangevraagd. Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw paspoort, als daar nog kinderbijschrijvingen in staan.Om rond die datum lange wachttijden aan de balie te voorkomen, raden wij u aan om op tijd een eigen paspoort of identiteitskaart voor uw kind aan te vragen.

Voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart voor uw kind raden wij u aan om een afspraak te maken. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 0547-858585 of via onze website.