Kindercursussen in de Hofse kernen

Bij het Creatief Centrum | De Reggehof kunnen kinderen en volwassenen deelnemen aan verschillende cursussen op het vlak van Kunstzinnige Vorming. Als cultuurorganisatie is het belangrijk dat alle inwoners van Hof van Twente laagdrempelig in contact kunnen komen met kunst en cultuur. De Reggehof biedt daarom kwalitatieve cursussen aan kinderen en volwassenen, om zich te oriënteren op allerlei vormen van kunst en cultuur en te ontdekken wat elke kunstvorm in zich heeft.

In de Hof van Twente verzorgt het Creatief Centrum | De Reggehof de komende periode kindercursussen in Goor, Delden en Markelo. Hierbij informeren wij u over de cursusmogelijkheden per kern.

Delden:

In Delden kunnen kinderen deelnemen aan de cursussen Toneel, Breakdance en  Kinderwerkplaats. Kinderen die graag willen Toneel spelen, kunnen vanaf maandag 21 september a.s. tussen 16.00 en 17.30 uur meedoen met de cursus Toneel onder leiding van toneel regisseuse Marit Karst. Er worden korte toneelstukjes ingestudeerd uit aan de hand van theaterspelletjes, verhalen, verkleedkleren en muziek. De cursus bestaat uit 6 lessen en kost € 39,-. Voor de groep en de groepsvorming is het leerzaam als minimaal 8 kinderen meedoen.

Op verzoek heeft het Creatief Centrum de cursus Breakdance voor Beginners georganiseerd. Deze start op donderdag 24 september a.s. bij Sporthal De Reiger voor de groep van 8-10 jarigen. Rudsel Cameron verzorgt deze lessen al jaren bij De Reggehof in Goor, en nu dus ook in Delden. De lessen zijn van 16.45 tot 17.45 uur. De kinderen leren met acrobatisch vermogen, power en techniek te werken aan een eigen stijl, originaliteit en expressie. De cursus bestaat uit 6 lessen en kost € 39,-.

In de cursus Kinderwerkplaats maken kinderen kennis met grote kunstenaars en hun kunstwerken en gaan ze elke les aan de slag met het maken van eigen kunst. Niet het resultaat is belangrijk, maar wel de ontdekkingsreis ernaartoe. Naast het creëren gaat het dus om relativeren, doorzetten en oplossingsgericht denken. Deze cursus is er voor jongens en meisjes tussen 6 en 12 jaar en vindt plaats bij BSO Small Steps in Delden. De cursus kost € 90,- voor 12 lessen, inclusief gebruik van gereedschap en materialen. De cursus start op vrijdag 25 september a.s. en het is van 14.45 – 16.15 uur en staat onder leiding van beeldend kunstenaar Anne Marie Hoeven.

Markelo:

In Markelo verzorgt het Creatief Centrum twee cursussen voor kinderen. De cursus Kinderwerkplaats start op donderdag 24 september a.s. van 14.45 tot 16.15 uur, bij Basisschool De Welp. Deze cursus van 12 lessen staat onder leiding van beeldend kunstenaar Anne Marie Hoeven. De nieuwe cursus Streetdance/Hiphop bestaat uit 6 lessen en  start op donderdag 24 september a.s. bij De Haverkamp. Deze dansvorm is voornamelijk een groepsdans met choreografie, waarbij de dansers veel bewegingen maken met handen, benen, heupen en body. De lessen zijn van 15.00 tot 16.00 uur en staan onder leiding van Rudsel Cameron. 

Goor:

In Goor kunnen kinderen meedoen met Kinderwerkplaats, Breakdance en de nieuwe cursus Musical. De cursus Kinderwerkplaats start op dinsdag 22 september a.s. bij Basisschool De Albatros. De lessen zijn van 15.30 tot 17.00 uur. De cursus Breakdance start op woensdagmiddag 23 september a.s. Er zijn 4 leeftijdscategorieën, namelijk: Beginners, Gevorderden, Superkids en Junioren 12+. Alle lessen duren een uur, staan onder leiding van Rudsel Cameron en vinden plaats in De Reggehof.

Nieuw is de cursus Musical. Zang-, dans- en toneeltalenten kunnen met docente Lynn Tackaert aan de slag op woensdagmiddag 23 september a.s. in De Reggehof. De lessen zijn van 14.30 tot 16.00 uur en er wordt in 10 lessen toegewerkt naar een professionele voorstelling.

Voor jongeren 12+

Voor de jongeren van 12+ zijn er drie geweldige cursussen te volgen. De musicalsterren van 13 tot 15 jaar kunnen hun talenten verder ontwikkelen in de cursus Musical, op de woensdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur bij De Reggehof. Creatieve en modebewuste jonge dames en heren van 14 tot 17 jaar kunnen op de vroege dinsdagavond meedoen met de cursus Teen Fashion Bootcamp onder leiding van modestyliste Karen Kolkert. Een superleuke cursus met theorie en praktijk en die wordt afgesloten met een modeshow bij De Reggehof. En kunnen fanatieke Breakdancers hun moves verder ontwikkelen in de Breakdance-12+ lessen van Rudsel Cameron.

Doe mee - doe mee!

Kunst moet je ervaren, kunst moet je doen. Alleen door te doen, leer je je talenten te ontdekken en zie je wat het met je doet. Er is voor iedereen een vorm van kunst te vinden, waar je je happy bij voelt en wat je ontspanning en energie geeft. Het Creatief Centrum van De Reggehof biedt jou veel nieuwe kansen. Kom erbij, meld je aan en doe mee! http://www.reggehof.nl/creatiefcentrum