Kledinginzameling Caritas: “Hier gaan ze ruzie over maken”

De kledinginzameling was dit jaar weer een groot succes. In totaal werden 140 dozen kleding, schoenen, beddengoed, speelgoed en een grote big bag vol knuffels voor de stichting Parwin ingepakt. Parwin Hassan:
Dat soort dingen, die knuffels daar is nu echt behoefte aan in dit vluchtelingenkamp! Er zijn dar rond de 500 kinderen, dat wordt lastig uitdelen, dat ruzie denk ik ha ha!”

De kleding was van wederom van goede kwaliteit. Alle gevers van Hengevelde hartelijk bedankt. Ook bedanken wij de vrijwilligers die vrijdag de kleding ophaalden en de twintig dames die zaterdagmorgen samen met vijf vrijwilligers van de stichting Parwin Bentelo alle kleding sorteerden en inpakten.
Extra dank aan de familie Rouweler dat we van het verwarmde en opgeruimde bedrijf gebruik mochten maken en Ria bedankt voor de lekkere koffie.
Zonder al deze vrijwilligers is zo’n kledinginzameling niet mogelijk. Voor de vele vluchtelingen blijven deze acties nodig!
Wij hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien.

Caritas Hengevelde.

 

Stichting Parwin
Stichting Parwin is in Syrië en Irak actief door mensen die gevlucht zijn voor oorlogsgeweld of zij die leven in armoede te helpen.
Door middel van het inzamelen van onder andere kleding, schoenen, speelgoed, dekens, hygiëne producten en rollators, proberen wij als stichting een steentje bij te dragen en zo het leed van deze grote groep mensen wat te verzachten.
Wij slaan alle goederen op in een loods in Twente waar deze worden gesorteerd en ingepakt. Vervolgens worden deze getransporteerd om uit te delen alwaar nodig.
Het geld dat wordt ingezameld wordt enkel gebruikt om te voorzien in de transportkosten.
Om er zeker van te zijn dat de ingezamelde spullen bij de juiste mensen terechtkomen, zorgen wij ervoor dat onze vrijwilligers persoonlijk aanwezig zijn bij het uitdelen van de goederen.

De kleding en de andere spullen gaan naar de overvolle Irakese vluchtelingenkampen.

 

Parwin Hassan
Stichting Parwin is genoemd naar initiatiefneemster Parwin Hassan. Zij vluchtte in 1997 uit Koerdistan en sindsdien zet zij zich vanuit Nederland in om mensen in nood te helpen. De Stichting werd opgericht op 11 oktober 2013. Tot die tijd verzamelde Parwin Hassen knuffels en kleding en deelde die vervolgens uit aan kinderen in Kirkuk en Sulaymaniyah. Steeds vaker hielpen vrijwilligers door kleinschalige inzamelacties te houden. Door de oorlog in het Midden-Oosten werd de situatie steeds grimmiger en steeds meer mensen waren genoodzaakt alles achter te laten en te vluchten voor IS(IS) en de burgeroorlog. Stichting Parwin probeert zoveel mogelijk vluchtelingen en ontheemden in Irak te helpen door hulpgoederen aan hen te leveren.
Inmiddels heeft de stichting met hulp van alle donateurs en vrijwilligers honderden tonnen aan goederen kunnen uitdelen in Irak en de Syrische grens. Hierbij kan men onder andere denken aan kleding, schoenen, textiel, vrouwelijke hygiëne producten, knuffels, speelgoed, rollators en rolstoelen.

Werkwijze

Alle hulpgoederen worden in Nederland ingezameld. Deze worden vervolgens in Twente door de vrijwilligers gesorteerd. In dozen worden deze getransporteerd naar Noord-Irak. De goederen worden aldaar ontvangen door vrijwilligers die deze uitdelen in de vluchtelingenkampen rond en nabij Irak en aan de vluchtelingen die genoodzaakt zijn elders (buiten de kampen) te verblijven wegens de overvolle kampen. Voor het transport betaalt de stichting per vrachtwagen 5000 euro.