‘Kook en zo’ met Wegdamnieuws: Maaike Aarnink (1)
Maaike: ”Heb er wel een beetje diëtetisch tintje aangegeven, vooral in deze periode is gezonde voeding natuurlijk extra belangrijk!”
Recept: wraptaart
Ingrediënten voor 4 personen:
- 5 grote volkorenwraps
- 350 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 courgette
- 250 gram champignons
- 2 paprika’s
- 1 bosje bosuien
- Taco kruidenmix (deze is ook eenvoudig zelf te maken zonder e-nummers, zie hieronder)
- 50 gram geraspte kaas (bij voorkeur 30+)
Ingrediënten taco kruidenmix:
- 3 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel ui poeder
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zout
Bereidingswijze:
<< Ook mogelijk met een Hengevelds tintje!
Rul het gehakt en snijd ondertussen de groenten. Let op: alle groenten moeten fijngesneden worden, behalve een halve paprika (deze mag in reepjes voor op de bovenkant). Voeg als eerste de ui toe aan het gehaktmengsel. Daarna de paprika, courgette en bosui. En tot slot de champignons in schijfjes en de tacokruidenmix.
Als het mengsel gaar is, kan de taart opgebouwd worden in een springvorm. Begin met een wrap en verdeel ¼ van het mengsel. Ga zo door en eindig met een wrap. Op de bovenste laag leg je de paprikareepjes neer in een rondje en sluit je af met een laagje geraspte kaas.
De wraptaart mag 10 minuten op 180 graden in de oven en is dan klaar om op te eten.
Lekker en slim om met een salade te eten. Het advies is om dagelijks 250 gram bereide groenten te eten en de meeste mensen eten alleen groenten bij hun warme maaltijd. Bovenstaand recept bevat rauw wel 250 gram groente per persoon, maar als je rekening houdt met het slinken van de groenten dan wordt dit net niet gehaald en is een simpele salade met bijvoorbeeld sla, komkommer en tomaat een mooie aanvulling.
Eet smakelijk!