Komende week première documentaire van Carlijn Assink

Komende week is de première van de nieuwe documentaire ONGEBONDEN. Na het succes van de eerste film Vrijgekocht, is nu deel twee af en te zien in vier steden! Geboren Hengeveldse Carlijn Assink: ”Eindelijk is het resultaat van maandenlang filmen op het witte doek te zien: We trappen vrijdagavond 14 september af in Utrecht bij Parnassos. Na de film is er een borrel en staan er leuke lokale initiatieven. Zodat je meteen je nieuw opgedane inspiratie kan verwezenlijken!”
Ongebonden is een documentaire over jonge mensen die op zoek zijn naar een alternatief leven in Nederland. In plaats van huisje, boompje, beestje en heel veel werken om dat te kunnen betalen, kiezen zij voor een meer duurzamere manier van leven. Niet meer gebonden aan de standaard.Carlijn, hoe zag de taakverdeling eruit?:”

”Taakveerdeling? Ik heb de hele documentaire gemaakt haha. Gefilmd, geïnterviewd, gemonteerd. Muziek geregeld. Alles samen met mijn buurman uiteraard. Ik heb met heb de vorige documentaire Vrijgekocht ook gemaakt. En nu deze! Ik doe alle interviews en film tegelijkertijd, en Roel filmt en is van alle technische aspecten! Goede combi dus.

Ik zou het liefste niks anders doen dan documentaires maken. Ik heb nog 100 ideeën die ik wil uitwerken. Het is zo leuk om vragen die ik heb, te verfilmen. Ik wil nog zoveel dingen laten zien! Maar er is niet zo veel geld mee te verdienen, dus ik moet het combineren met mijn andere freelance journalistieke werkzaamheden. Terwijl een documentaire maken eigenlijk wel een fulltimebaan is. Ik werk dus momenteel overdag en avonds, om geld te verdienen en daarnaast de documentaire te maken. Dat is wel een beetje te veel, dus hopelijk kan dat in de toekomst anders.

Zaterdag 15 september staan we in Leeuwarden bij de Neushoorn. Zondag 16 september gaan we naar Enschede, bij de Concordia. We eindigen 19 september in Amsterdam bij de Cinetol"

Daar moet je bij zijn! Tickets kosten 5 euro. Je kan aan de balie betalen (pin en contant). Wil je zeker zijn van een kaartje? Reserveer via Ticket@goedgebuurt.com, met je naam, welke stad en aantal kaartjes! Het begint om 20.00 uur!

We hopen dat je erbij bent!
Groeten, Carlijn Assink en Roel Millenaar

Ongebonden gaat dus vooral over keuzes maken. Waar geef je je geld aan uit? Hoe wil je wonen? Hoeveel wil je werken?” Dilemma’s waar bijna iedereen tegenwoordig wel over nadenkt, bewust of onbewust. Jorn (28), Marin (28) en Kees (30) zijn een half jaar lang gevolgd in hun zoektocht. Zij wonen, werken en leven anders dan de norm, zonder daarbij uit de maatschappij te stappen. Jorn werkt waar hij woont. In zijn oude Land Rover met daktent kan hij overal slapen, van Amsterdam tot op de Veluwe. Marin probeert zo duurzaam en goedkoop mogelijk te leven. Ze weet veel van voedsel uit de natuur, vintage kleding en probeert van alles uit. Kees woont met zijn vriendin Nikki in een appartement in Amsterdam. Ze werken allebei parttime en besteden de rest van hun tijd aan hun milieubewuste leven.