Koningsspelen 2024: ‘We hebben vandaag een geweldige sportdag gehad’

Deze laatste vrijdag voor de meivakantie was het weer tijd voor de jaarlijkse sportdag voor kinderen in heel Nederland. Het evenement beoogt kinderen aan te zetten een gezonde leefstijl na te streven. De sportdag wordt sinds 2013 ieder jaar in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. Zo ook in Hengevelde en Bentelo.

KLIK HIER VOOR FOTO’S

Juf Sanne Assink van de Petrusschool:
“We hebben vandaag een geweldige sportdag gehad in Hengevelde. Vanochtend begonnen de groepen 5/6 met de atletiek-onderdelen en groep 7/8 met de spellen. ‘s Middags wisselden ze van onderdeel.

Tijdens de middagpauze mochten een paar kinderen van groep 5/6 strijden tegen Bentelo tijdens de estafetteloop. Hengevelde heeft gewonnen!”

Aan het einde van de dag heeft Bentelo (groep 7/8) gewonnen met het touwtrekken!

Vandaag fietsen?

De banden kunnen worden opgepompt, vandaag is het Koningsdag en organiseert Bistro de Kolenbrander weer een fietstocht!

De nodige informatie zal in de loop naar Koningsdag nog op onze social media geplaatst worden, maar deze dag kan alvast in de agenda gezet worden!

Opgeven kan nog!  Stuur een mailtje naar info@bistrodekolenbrander.nl of:
Bellen naar 0547-333972 of in de bistro aan de bar.

Dit is mogelijk tot op de dag zelf tot 11:00 uur. Sem Kuipers:
“Aangezien we voorgaande keren helemaal volzaten op het terras, graag tijdig aanmelden. Wie het eerste aanmeld krijgt uiteraard een mooier plekje en:  Wat het weer toelaat”.

Alles is weer als vanouds  aanwezig
Het wordt weer een dag met spelletjes, vertrek net als vorig jaar bij de Kolenbrander. Er is weer een mooi aangeklede centrale post.

Fietsroutes
Er zijn drie routes , twee korte voor de groepen die met kinderen zijn en spelletjes willen doen zo rond de 20 km, linksom en rechtsom.
En er is een lange route plusminus 40km en deze komt ook langs de centrale post.

Springkussens bij de centrale post en na de tijd bij ’t Kooltje!

Beetje bij beetje belooft het iets beter weer te worden en André heeft de routes uitgestippeld voor aanstaande zaterdag tijdens de fietstocht op Koningsdag… Dus, pomp de banden maar op en laten we er een gezellige dag van maken!🥳
Voor na de tijd heeft ons keukenteam lekkere plates verzonnen om de dag goed af te sluiten:
🐟Plate gebakken vis met ravigotesaus, friet, mayonaise en rauwkost.
🍗Plate kipsaté met kroepoek, atjar, friet, mayonaise en rauwkost.
🥩Plate varkens ribeye met pepersaus, friet, mayonaise en rauwkost.
De plates zijn verkrijgbaar voor €19,95 en uiteraard zal er ook voldoende voor de kids aanwezig zijn. Dat kan voor de tijd besproken worden.
📞Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@bistrodekolenbrander, te bellen met 0547-333972 of bij ons aan de bar in de bistro. Let op! Dit kan tot op de dag zelf, tot 11:00 uur ‘s ochtends.