Koningsspelen en eindigen met: De Blauwen tegen Geel-groen

De Koningsspelen, een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. (KLIK HIER voor het fotoalbum van Marja van den Brink) Vanwege de meivakantie en Goede Vrijdag was het evenement extra vroeg dit jaar.Namens de Bentelose basisschool Bentelwijz Kim van der Sluis: “We hebben wel eens warme edities gehad, maar dit jaar kunnen we wel terugkijken op de koudste sportdag ooit. De ochtend begon vroeg in Bentelo. Mede door de hulp van Twickel College Hengelo, hadden we de sportvelden op tijd in orde. Om half 10 gestart met de ochtendonderdelen:

Voor de groep 5/6 atletiek, in de vorm van; 600 m. loop, 60 m. sprint, bal gooien, hoogspringen, verspringen, touwtjespringen, mikken met de voet en mikken met een frisbee.
Groep 7/8 begon met de spelonderdelen; unihockey, duovoetbal, krattenrace, korfbal, beachvolleybal en skippy-race. Er werd fanatiek gestreden tussen de diverse teams uit Hengevelde en Bentelo. 's Middags werden deze onderdelen omgedraaid.
Tussen de middag streden de snelste lopers van Bentelo en Hengevelde om de felbegeerde beker van de estafette 5/6. Alle kinderen moedigden hun eigen kanjers natuurlijk aan. Door een wissel die aan Hengeveldse kant niet vlekkeloos verliep, kon Bentelo de winst makkelijk naar zich toe halen.
Dat verliep bij het touwtrekken wel anders! Ook hier werd genoeg geluid geproduceerd en trok Hengevelde uiteindelijk aan het langste eind. 

(KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE)

 

De prijsuitreiking volgde en beide scholen mogen weer een wisselbeker meenemen naar "huis".
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde, koude, sportieve sportdag! Ouders, begeleiders en leerlingen van Twickel College Hengelo bedankt!"