Krijg jij de kriebels bij het zien van deze foto?

Wij zien ze met grote regelmaat en schrikken er niet meer van, maar vervelend zijn teken wel! Wist je dat honden- en katteneigenaren maar liefst 50% meer kans op een tekenbeet hebben dan mensen zonder huisdier? Onbeschermde katten en honden kunnen teken levend mee naar huis nemen. Wanneer het buiten warmer is dan 7 graden, worden de teken al actief.

Je loopt tekenbeten niet alleen op in het bos (43%), maar ook in de tuin (31%). Controleer dus niet alleen je huisdier goed op teken, maar ook jezelf! Voor je huisdier zijn er gelukkig voldoende mogelijkheden om tekenbeten te voorkomen. Wij kijken graag met je mee wat voor jouw dier het meest geschikt is.

Heeft je hond of kat toch een teek? Pak de teek zo dicht mogelijk op de huid bij de kop beet met een tekentang, pincet of tekenkaart. Knijp niet in het lichaam van de teek. Trek de teek voorzichtig recht uit de huid. Gebruik geen alcohol of betadine voordat de teek verwijderd is. Voor het desinfecteren van het wondje mag dit wel. Heb je zelf een teek? Noteer dan de datum en de plek waar de teek zat.

Ondanks de kriebels… Vergeet niet te genieten van het (hopelijk snel) mooie weer!