Kulturhus De Marke zoekt nieuwe vrijwilligers

Waar menig vereniging bezig is met de laatste wedstrijden van het seizoen of net is begonnen aan de welverdiende zomerstop zijn de vrijwilligers van Kulturhus de Marke alweer druk bezig met de voorbereiding voor volgend seizoen. We zijn namelijk op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
“De komende 2 weekenden kom je ons daarom tegen op de schermen in de prachtige feesttent tijdens de zomerfeesten. Een oproep aan Hengevelde”, aldus Wouter Ros. Wouter is binnen het bestuur van de SSGH betrokken als coördinator inzake de vrijwilligerszaken. Vrijwilliger Ingrid ter Doest: “Vele handen maken licht werk. Het gaat om een paar uurtjes, 1x in de 4 a 6 weken. En…. altijd gezellig.”Wouter Ros: “Voor de SSGH zijn vrijwilligers onmisbaar. Wij zijn continue op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Inmiddels zijn we met bijna 200 vrijwilligers dagelijks in de weer in en om ons Kulturhus.
“Niet dat we dagelijks 200 vrijwilligers nodig zijn. We willen juist met heel veel mensen van iedereen een zo klein mogelijke bijdrage vragen”, aldus Maria Raanhuis (Barplanning). “Zo hebben wij vrijwilligers die bijna dagelijks voor ons klaar staan. Maar ook mensen die 1x per kwartaal een avondje bardienst draaien of 1x per 6 weken een keer een uurtje poetsen.”

Iets voor jou? Je kunt kiezen uit:

  1. Schoonmaak – 1x per 4/6 weken een uurtje (soms anderhalf) werk (minder vaak kan ook: alle hulp is welkom!)
  2. Bar – Wij zoeken vrijwilligers voor de bardiensten. 1x per kwartaal, 1x per half jaar? We hebben ook mensen die elke week wel een dienstje willen draaien. Het maakt ons niet uit. Laat maar weten wat en wanneer je kunt. Onze mensen van de barplanning nemen dan contact met je op.
  3. De vrijdagploeg – elke vrijdagochtend om 9.00 uur koffie en daarna gezellig met een groep mannen (vrouwen zijn welkom maar zitten nog niet bij de vrijdagploeg) onderhoudswerkzaamheden uitvoeren in en rondom de Marke (conferentiezaal opruimen, groenploeg, zaal schoonmaak enz)

Samen de schouders eronder. Daar staan we om bekend in Hengevelde.

Iets voor jou? Meld je dan aan via vrijwilliger@kulturhusdemarke.nl of vul het formulier in via www.kulturhusdemarke.nl.