Lars Keizer wint schanswedstrijd IJsfestijn

Al vele dagen stond de schans klaar. De vrijwilligers van ijsclub Wegdam hadden de baan optimaal geprepareerd en de deelnemers stonden  te trappelen om zich in te schrijven. De ijsschanswedstrijd ging uiteindelijk rond 14.00 uur van start .Voor de tijd mochten de deelnemers van presentator Stephan ter Doest even proef draaien. Voor enkelen was dit geen overbodige luxe; velen konden de slede die met grote snelheid over het ijs gleed slechts met moeite recht houden. De persoon die de techniek van het afdalen het best onder de knie had gisteren, was Lars Keizer. Hij mocht zich na deze enerverende dag op het ijs de kampioen van 2012 noemen. Na een fikse strijd wist hij zijn slede helemaal tot het eind van de baan te brengen. Opmerkelijk: Organisator Vincent oude Meijers wist overal te verkondigen dat er in principe niets kon gebeuren werd zelf het slachtoffer van zijn eigen uitspraak; Zijn schouder ging uit de kom doordat zijn slede op het eind van de rit omviel, een operatie ligt in het verschiet.
Ook Prins carnaval Rob ten Heggeler kwam nog even langs met zijn gevolg. Hij ontkwam er niet aan en werd dus "geslachtoffert":Hij moest verplicht van de schans af, hij viel echter niet in de prijzen. De wedstrijd was onderdeel van het 'IJsfestijn', waar de ouderwetse koek en zopie te verkrijgen was bij een van de kraampjes. Afwisselend zorgden de muziekinstallatie van SO NICE en een levensgroot draaiorgel voor de muzikale ondersteuning. Slagerij Brummelhuis zorgde voor heerlijke winterse kost, waaronder de onmisbare 'snert' waarin de rookworst van het bekende merk niet mocht ontbreken .
Terwijl de vele kinderen de schans trotseerden of enkele tientallen meters verderop fanatiek ijshockey speelden, konden de ouders natuurlijk rustig hun rondjes schaatsen of genieten van de vele versnaperingen. Foto's van deze dag zijn terug te zien in ons fotoalbum op Flickr. Om deze te bekijken klik HIER.