Lintjesregen doet Hengevelde en Bentelo aan

Vanochtend om 10.30 uur begon de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen van de Hof van Twente op het gemeentehuis in Goor. Deze keer waren zowel Bentelo als Hengevelde van de partij. Gerrit Nijland vanuit Bentelo en Agnes de Wit en Ria Rouweler voor Hengevelde. U ziet hier op Wegdamnieuws alle drie leden in de Orde van Oranje Nassau in het zonnetje gezet.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM

Ieder jaar ontvangen ongeveer 3000 burgers een Koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen. Traditiegetrouw reiken de burgemeesters een groot deel van de lintjes uit tijdens de jaarlijkse Algemene Gelegenheid, ook wel de lintjesregen genoemd. De lintjesregen vindt in de regel plaats op de laatste werkdag voor de verjaardag van de grootmeester van de Nederlandse ridderorden: Zijne Majesteit de Koning.

‘Lintjesregen’ van Burgemeester Nauta

Beste mensen,

fantastisch dat onze raadzaal vandaag weer zo mooi gevuld is met betrokken vrijwilligers uit onze samenleving. Sommigen nietsvermoedend naar hier gekomen; sommigen hebben al maanden geleden veel werk verricht om die nietsvermoedende mensen vandaag in het zonnetje te laten zetten. En natuurlijk alle families hier aanwezig die onze vrijwilligers de ruimte en mogelijkheid bieden het o zo belangrijke vrijwilligerswerk te doen. Van harte welkom allemaal!

Emmen is morgen aan de beurt om ons staatshoofd Zijne Majesteit de Koning en zijn gezin te verwelkomen ter ere van zijn verjaardag. Uitermate jaloers daarop hoeven wij niet te zijn want op 7 november 2023 was hij nog onze gast in Hengevelde. Het was een fantastische middag in een ongedwongen sfeer zoals we dat in Twente en Hof van Twente kunnen. En alweer elf jaar geleden, net na mijn aantreden als burgemeester van Hof van Twente, ontvingen we onze Koning en zijn echtgenote, Hare Majesteit Koningin Máxima, al in Goor, in een overvolle feesttent ter ere van hen samen als nieuw Koningspaar en 750 jaar Goor.

En morgen natuurlijk ook in Hof van Twente tal van oranjeactiviteiten voor alle leeftijden. Van de kleedjesmarkten en muzikale aubades tot rondritten in onze mooie omgeving en activiteiten voor de cultuur- en sportliefhebbers onder ons.

Maar eerst vandaag dus de Lintjesregen. Een van de mooie aspecten van het burgemeestersambt is toch wel deze dag waarop ik weer een groot aantal inwoners van Hof van Twente in het Koninklijke zonnetje mag zetten vanwege heel diverse, onbaatzuchtige verdiensten voor de samenleving, zoals dat zo mooi heet. 2

Beste mensen, ik blijf het herhalen. Hof van Twente kent een grote hoeveelheid vrijwilligers. Vrijwilligers die zich inzetten voor ons verenigingsleven, voor ons welzijnswerk. Vrijwilligers die het vaak zo vanzelfsprekend vinden – om te zien naar een ander en van maatschappelijke betekenis te zijn. Gelukkig vindt niet iedereen dat zo vanzelfsprekend en is die enorme inzet en betrokkenheid gezien door anderen en heeft dat geleid tot een aanvraag voor Koninklijke erkenning.

Geen eenvoudig traject kan ik u vertellen want er moet veel informatie boven tafel komen en minstens zoveel feiten als jaartallen en tijdsbesteding. Maar het is weer gelukt dit jaar!

Laten we beginnen!

De toppers in de Hof van Twente waren

  1. De heer J.H. Altena (Diepenheim)
  2. De heer G.J.W. (Jan) Boink uit Diepenheim
  3. Mevrouw G.M. (Ine) Hoek-Baak uit Goor
  4. Mevrouw S.C. (Selma) Hoek uit Goor
  5. Mevrouw W.J. (Willemien) Morsink-Gersen uit Diepenheim
  6. De heer G.L.J. (Gerrit) Nijland uit Bentelo
  7. De heer W. (Willian) Potman uit Markelo
  8. Mevrouw G.H.C. (Ria) Rouweler-Huistede uit Hengevelde
  9. Mevrouw G.B. (Gerdien) Smeenk-van der Meij uit Goor
  10. Mevrouw A.M.C. (Agnes) de Wit-Blokhorst uit Hengevelde