Mannengroep zoekt naaimachines voor het goede doel

Opmerkelijk? Ja! Een groep mannen dat op zoek is naar naaimachines. Het gaat hier om het volgende. Tien mannen geven een feest waarbij de opbrengst rechtstreeks, zonder tussenkomst op de juiste plek terechtkomt. De opbrengst van deze avond is bestemd voor een project in Sierra Leone. Het probleem van tienermoeders in dit Afrikaanse land is groot, 33% van alle zwangerschappen overkomt meisjes, jonger dan 18 jaar. Deze meisjes kunnen dan niet meer naar school en worden afhankelijk. Vaak is de vader niet meer in beeld en is de eigen familie al straatarm en daarom niet in staat om hun dochter met kleinkind op te vangen.
Hier komen de naaimachines in beeld!
Het doel van het project is om meisjes een brede opleiding te geven waarbij ze naast basisvaardigheden als taal en rekenen ook leren hoe ze voor hun kind moeten zorgen en:

Ze leren om kleding te maken met naaimachines uit Twente!

Doordat ze een vak leren, kunnen ze hun eigen inkomen genereren en worden ze onafhankelijk. Op deze manier kunnen wij ze weer een toekomst bieden.
De tienermoeders worden vanuit hun dorp naar een opleidingscentrum gebracht. Dit is tevens voor hen een veilige plek.

Voor dit project hebben zijn er naaimachines nodig, die vaak ongebruikt ergens op zolder staan. Vandaar is de entree voor dames op de feestavond gratis wanneer ze een naaimachine meebrengen. Voor degene met de meeste naaimachines ligt een beloning in het verschiet.

Mocht je ergens een naaimachine weten of heb je er zelf een staan die je wilt doneren bel dan met 06-10175105 of neem contact op met een van de onderstaande personen:
 Harry te Rietmolen, Jeroen Nijkamp, Jan Velthuis, John Pierik, Erik Vogt, Raymond Wegdam, Maurice Workel, Laurens Reith, Gerard Bos en Brian Wegdam

Het bovenstaande is een uitvloeisel van de Wegdam Foundation
Deze komt voort uit de activiteiten van Wegdam Food Link BV, een handelskantoor en investeerder die vooral actief is op het Afrikaanse continent. Via deze weg komt het bedrijf in aanraking met schrijnende situaties, maar ook met lokale mensen die daar wat aan doen. Dit zijn de helden die wij willen helpen in hun strijd tegen armoede en onrecht.
Financiële hulp en goederen komen direct terecht op de plek waar het nodig is, zonder overheadkosten. Voor meer info: www.wegdamfoundation.com
Als je denkt aan Sierra Leone zijn de burgeroorlog in de jaren negentig en de ebola-uitbraak in 2014 zaken die waarschijnlijk als eerste bij je opkomen. Maar er zit verandering aan te komen voor het door armoede geteisterde West-Afrikaanse land en hier willen wij graag aan bijdragen.

De Wegdam Foundation steunt een project in Sierra Leone waarbij tienermoeders geholpen worden om met hun kinderen een zelfstandig bestaan op te bouwen.