Mark Tuinte winnaar van Marinus Kuipers vrijwilligersprijs

Mark Tuinte is zaterdagmiddag in een bomvolle tent bij de Zomerfeesten Hengevelde de winnaar geworden van de Marinus Kuipers vrijwilligersprijs, oftewel: Het Hengevelds Compliment. Je kan je afvragen, wat heeft Mark Tuinte eigenlijk niet gedaan voor Hengevelde? Dat is een goede vraag. Op vele vlakken heeft Mark heel veel betekend voor het dorp, waar hij op dit moment nog bezig is met misschien zijn grootste project: de bouw van de MFA aan de Needsestraat in ons dorp waar nog niks in beton is gegoten, maar waar hij een touwtrekker in is. Daarmee zal hij in de voetsporen treden van zijn vader, die grondlegger was van de bouw van De Marke. Het benoemen van zijn vader, die al enkele jaren helaas niet meer onder ons is, liet Mark zeker niet onberoerd.

Met een smoesje werd Mark zaterdagmiddag naar Herberg de Gebrande Waateren gelokt, waar er zogenaamd problemen waren rondom de ’ticketing’, hetgeen Mark ook al jaren belangeloos voor zijn rekening neemt. Daar binnengekomen wachtte hem een grote verrassing. Hij zou een uur later worden uitgeroepen tot de winnaar van de Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs.

Norman, Mark en Christaan klaar voor vertrek

Eerst wachtte hem, volgens traditie, een rondje in de klassieke auto van Norman Smit, die dit ook geheel belangeloos deed waarvoor hulde. Mark zijn vriend Christiaan Spijkerman mocht met hem mee in de auto van Norman, iemand die ‘in het complot’ zat, klasse Christiaan!

Een rondje buitenaf, met een rustige stop bij de watermolen in Diepenheim volgde. Even laten bezinken en op naar de tent alwaar hem een groots onthaal stond te wachten.

Een prachtige ontvangst door vrienden en familie bij terugkomst

Daarna waren het Raymond Wegdam en presentator Bert Eeftink die Mark onder een daverend applaus binnenriepen in de tent. Niets meer dan lof voor Mark, die het vrijwilligerswerk van zijn vader kreeg ingegoten.

Mark kreeg mooie woorden voor al zijn verdiensten en als beloning een cheque van 1000 euro die hij geheel naar eigen inzicht mag inzetten voor de gemeenschap. Mark, van harte gefeliciteerd nogmaals en ga zo door. Namens Hengevelde bedankt!

Klik HIER voor een fotoalbum.

Hieronder een opsomming van wat Mark onder meer heeft betekend voor onze gemeenschap:
Bij de oprichting van JAC
Bestuurslid JAC Voetbalboekje
WVV’34 Jeugd en senioren leider
WVV’34 Scheidsrechter voetbal Zomerfeesten
Bestuur (programma commissie)
Hoofdbestuur zomerfeesten
Maken van posters doeken programmaboekje voor zomerfeesten
Website Zomerfeesten
Ticket verkoop zomerfeesten
Opbouw van de zomerfeesten
Voorzitter ouderraad school
Helpen kamp groep 8
Regelen veiling met kerstmarkt
Samen Hengevelde en peiling van de kerk
Websites voor alle verenigingen Hengevelde
Voorzitter SSGH
Woordvoerder MFA
Elke vrijdag zorgt Mark voor wat lekkers bij de koffie voor de vrijwilligers

Wat is de Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs?
De Marinus Kuipers vrijwilligersprijs. Marinus was het die jarenlang vrijwillig als stuwende kracht functioneerde, Hengevelde inspireerde en motiveerde. De naam van een man die zich decennia inzette voor de Hengeveldse gemeenschap, zowel op het gebied van ondernemerschap, verenigingsleven en Zomerfeesten. Hengevelde had er zonder hem heel anders uitgezien:

Eerdere winnaars van De Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs:

 • 2015: W.V.V.’34.
  2016: Dinie en Frans Vossebeld.
  2017:Johan Broekkamp.
  2018: Ria Rouweler en Bennie Barink.
  2019: Wim en Truus Sander
  2022 Agnes de Wit
  2023: Marietje Mentink
Mark en een hele trotse Ester!