Martine voor diabetes type 1: Coop Hengevelde verdubbelt het eindbedrag!

Deze statiegeld actie is vandaag ingegaan in de Coop.  Coop Hengevelde verdubbeld het eindbedrag! Martine Leuveld:

“Voor dit mooie doel zet ik mij deze lente weer in. Door samen met andere mensen met diabetes type 1 (ja, ook ik heb het op 12-jarige leeftijd gekregen) te gaan hiken in Spanje zamelen we geld in om ook volgend jaar de kinderen weer de mooie leerzame activiteiten aan te kunnen bieden. Help jij me mee? Doneer je statiegeld bij de Coop Hengevelde! Coop Hengevelde gaat het bedrag verdubbelen, hoe gaaf is dat!

Of ga naar mijn website waar je kunt doneren:

https://www.bvdgf.org/fundraisers/martineleuveld/wehike2changediabetes-spanje-2024

Elk jaar organiseert de Bas van de Goor Foundation weer veel beweegactiviteiten, sportieve vakanties en ouder-kind-weken om kinderen met diabetes type 1 de vele voordelen van bewegen te laten ervaren.

Hier in Hengevelde is men echt super sportief en lijkt het voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld om lekker actief te zijn. Maar voor mensen met diabetes type 1 is dat het niet altijd. En wanneer je als kind ineens geconfronteerd wordt met deze ziekte kan het zo zijn dat je vertrouwen in je lichaam behoorlijk weg is. Laat staan voor de ouders van een kind, dat is namelijk echt heel spannend wanneer je kind weer gaat sporten en aan alle dingen in het leven deel gaat nemen.

Hoe fijn is het dan dat kinderen, eventueel met ouders samen, deel kunnen nemen aan sportieve activiteiten van de Bas van de Goor Foundation. Daar leren zij hoe op een verantwoorde manier te sporten, hoe weer vertrouwen in hun lichaam te krijgen en om te gaan met hun diabetes. En natuurlijk bovenal weer heerlijk genieten van een actief en sportief leven samen met je vrienden!”

Sportieve groet,

Martine Leuveld