Uitslag poll: ‘Meerderheid geen voorstander van asielzoekers opvangen in Hengevelde’

Gemeente Hof van Twente biedt vanaf 1 maart 2023 onderdak aan vluchtelingen in de voormalige basisscholen De Welp in Markelo en Puntdak in Goor. Het voormalige pand van De Welp aan de Jacob Ooststraat 13 in Markelo biedt vanaf 1 maart 2023 onderdak aan asielzoekers. In de Puntdak in Goor biedt de gemeente vanaf 1 maart 2023 opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Beide opvanglocaties gelden voor een periode van 2 jaar. Met deze nieuwe locaties geeft de gemeente gehoor aan de dringende oproep van het Rijk om meer opvangplekken te realiseren in ons land.
Momenteel zitten zo’n 60 asielzoekers in twee tijdelijke opvanglocaties in Delden. Per 1 maart 2023 worden 28 van hen die nu in De Reiger in Delden verblijven, overgeplaatst naar het voormalige pand van De Welp. 32 vluchtelingen worden per 1 april 2023 overgeplaatst van het Aparthotel in Delden naar De Welp. De gemeente biedt uiteindelijk onderdak aan maximaal 75 mensen op deze locatie. Enkele dagen geleden werd bekend dat ook Diepenheim worden binnenkort 20 minderjarige statushouders opgevangen.
Wegdamnieuws peilde bij de lezers of ook behoefte is om in Hengevelde een steentje bij te dragen en asielzoekers, dan wel vluchtelingen op te vangen in de gemeenschap. Het antwoord is kortweg niet zo positief. De lezers reageerden als volgt: 41,8% geeft aan het geen goed idee te vinden, we moeten hier niet meer aan bijdragen. 22,6% vindt het een goed idee, we moeten doen wat we kunnen, 13,2% vindt het een goed idee, maar dan wel bij
particulieren die dit zelf willen en kunnen. 12,8% vindt het opvangen een goed idee, maar niet in Hengevelde. De overige 9,7% staat neutraal in dit standpunt.

Hieronder alle resultaten in een overzicht: