Mensen bedankt: 250 naaimachines en 350 trouwjurken op weg naar Sierra Leone

In deze tijden van crisis is er toch nog ruimte voor goed nieuws! De mannen van de Singerparty hebben de vrachtwagen volgepakt! Dit met maar liefst 250 naaimachines die massaal gedoneerd zijn door mensen met een goed hart uit de wijde omtrek; 350 trouwjurken van Très Chic Bridalwear: “Yes! Many people get married!” was de reactie uit Sierra Leone op de vraag van Brian Kuipers of met hier iets mee zou kunnen!
De lege ruimtes in de grote zeecontainer zijn opgevuld met circa 3000 blouses afkomstig van Frits Bauhuis, meubilair, speelgoed, laptops, printers etc en dit alles bevindt zich momenteel op open zee onderweg naar Sierra Leone. Allemaal bestemd voor een project in Sierra Leone waarbij tienermoeders geholpen worden om met hun kinderen een zelfstandig bestaan op te bouwen. Met een bruto-opbrengst van 32.000 euro en dit geweldige aantal aan naaimachines is de dank namens deze groep groot aan iedereen die hier en steentje aan heeft bijgedragen.

Het bovenstaande is opgezet onder de vlag van de Wegdam Foundation
De Wegdam Foundation start een project in Sierra Leone waarbij tienermoeders geholpen worden om met hun kinderen een zelfstandig bestaan op te bouwen.
Het probleem van tienermoeders in Sierra Leone is groot, 33% van alle zwangerschappen overkomt meisjes jonger dan 18 jaar. Deze meisjes kunnen en mogen bij wet dan niet meer naar school en worden afhankelijk. Vaak is de vader niet meer in beeld en is de eigen familie al straatarm en daarom niet in staat om hun dochter met kleinkind op te vangen.

 
Het doel van het project is om meisjes een brede opleiding te geven waarbij ze naast basisvaardigheden als taal en rekenen ook leren hoe ze voor hun kind moeten zorgen en ze leren kleding te maken. Doordat ze een vak leren, kunnen ze hun eigen inkomen genereren en worden ze onafhankelijk. Op deze manier kunnen wij ze weer een toekomst bieden.
De tienermoeders worden vanuit hun dorp naar een opleidingscentrum gebracht. Dit is tevens voor hen een veilige plek.
Voor dit project zijn ook naaimachines nodig, die vaak ongebruikt ergens op zolder staan. Vandaar is de entree voor dames gratis wanneer ze een naaimachine meebrengen. Voor degene met de meeste naaimachines ligt een beloning in het verschiet.
 
De onderstaande tien mannen gaven een feest waarbij de opbrengst rechtstreeks, zonder tussenkomst op de juiste plek terechtkomt. De opbrengst van deze avond is bestemd voor het project in Sierra Leone.
Harry te Rietmolen, Jeroen Nijkamp, Jan Velthuis, John Pierik, Erik Vogt, Raymond Wegdam, Maurice Workel, Laurens Reith, Gerard Bos en Brian Wegdam.
De Singerparty bedankt de volgende sponsoren:
Très Chic Bridalwear
So Nice
Keurslager Brummelhuis
Reggestad Automatisering
ICS Computers
Lisette Fournituren
Bistro de Kolenbrander
Slagerij Stefan Beld
MarkT-Design
BJVH strategie & design
Keurslagerij Boenders
Erik ten Hag / Ajax
Holland Geschenkpakket
AH Kamphuis Haaksbergen
Wijngaard Hof van Twente
Audrey Bok nagelstudio
Restaurant de Blanckenborgh
Abeos
Stefan Brummelhuis ism Wegdam Food Link
Mooi Hair & Beauty
De Reetmöllebus
In ieder geval:

Ze krijgen een opleiding tot kleermaakster met naaimachines in kunnen in het huwelijksbootje treden met spullen uit Twente!’

 

Ruim 250 naaimachines vertrokken vanaf Wegdam Foodlink op 12 maart richting Sierra Leone
 
"Niet lullen maar poetsen"
 

Zo veel meer dan alleen naaimachines
 
 
De blouses van Frits Bauhuis
 

Ook Gerard Bos stond zijn mannetje