Mensen van de Hengeveldse revue! BEDANKT!

Mag editie 2021 van de Hengeveldse revue een corona revue genoemd worden? Ja dat mag! Het was de rode draad op de fantastische showavond in kulturhus de Marke. Debutanten in de zaal vroegen: “Wie maakt toch die mooie filmbeelden allemaal?”
Ja! Dat is ‘onze’ Bas Kuipers.
Rode draad nummer 2 misschien wel: De familie Kuipers. Merle Kuipers met haar zang en acteer talent als een van de hoofdrolspelers, het licht-geluid en de catering onder de regie van Brian Kuipers en ‘onze Bas’ natuurlijk.

Het publiek op beide avonden in de volle zaal hebben in ieder geval genoten, aan creativiteit geen gebrek. Zonder de anderen tekort te willen doen; Jacco Kiezenbrink was een van de grote smaakmakers dit jaar, al deed Kasper Put daar niet veel voor onder.

KLIK HIER voor een fotoalbum, (eveneens in chronologische volgorde zoals de tekst hieronder)

Marieke Ottenschot en Brian Grefte: 'Corona biedt ook kansen'

De revue in vogelvlucht

Na de opening van de voorzitter van de Höftemennekes en het openingslied van Judith de Witte was de eer aan Brian Grefte en Marieke Ottenschot om de spits af te bijten. Dit deden ze met een zeer originele corona fitness: Alle irritante bijkomstigheden van dit virus werd omgezet in kansen om te bewegen!

Harde woorden!

Protest
Vervolgens werd het publiek ‘van achteren aangevallen’ met het grote corona protest lied. Met protest borden als ‘OpRutten’ was de toon gelijk gezet.  Er vielen harde woorden als ‘democratie naar de maan; Corona leugens en dictatuur.

Het staat je goed Stan!

Pufclub
In corona tijd was het toch niet altijd even gemakkelijk om een puf club te runnen. Het was een act met een komische ondertoon, zonder namen te noemen: Er kwamen meerdere ‘Wegdamse’ coryfeeën voorbij die in de afgelopen periode een gezinsuitbreiding hadden meegemaakt: Als dan niet gepland. Van een geiten wollen sokken gehalte naar een aanstaande vader die een barbecue toch eigenlijk wel minstens zo belangrijk vond!

De film!

007
Het is inmiddels een traditie geworden: De film! Menig Hengeveldenaar was al getuige van de opnames in de afgelopen maanden: vanavond was het dan zo ver. Met name Kasper Put en Jacco Kiezenbrink stegen boven zichzelf uit, de zoektocht door James Bond naar de ontvoerde Marietje Mentink, Valentijn Rupert en Ronald ten Thije zorgde voor veel hilariteit in de zaal. Racende sportauto’s, speedboten en een crimineel laboratorium: James loste het op met de nieuwst de technische vernuftigheden en mooie schaars geklede vrouwen aan zijn zijde!

Back in town! En dat heeft Hengevelde geweten dit weekend: Merle Kuipers

Protestlied
Dat er in de veel mistanden zijn werd in deze act onder aanvoering van ‘dokter’ Merle maar even duidelijk benadrukt. Volledig is stijl, onder aanvoering van de huisband knalden de tegenstellingen in het coronabeleid de zaal in!

BJVH, TD Beveiliging en EKH Hekwerken kregen 'een beurt'

Welk bedrijf is er nu wee aan de beurt?
Dat is de vraag die ieder jaar boven komt drijven! Dit keer was het een verzameling! Stephan ter Doest, Bart-Jan van Hecke en Erwin Koenderink moesten het deze keer ontgelden. Eigenschappen worden uitvergroot en aangedikt, clichés aangemaakt en zo ontstaat er een bepaald beeld van de ‘slachtoffers’.

De Hengeveldse jeugd in corona tijd

Hoe gaat de jeugd om met de maatregelen?
We zij allemaal slachtoffer van corona, maar de jeugd toch wel het meest was de stelling. Maar hoe gaan ze er mee om? Keert men braaf om middernacht huiswaarts na het sluiten van de horeca? Er zijn na 24 uur klaarblijkelijk nog voldoende mogelijkheden tot vertier, zowel plekken als namen en eigenschappen van dorpsgenoten werden genoemd. Ze moeten er maar mee dealen, zo gaat dat in Hengevelde!

First dates

First dates
Het goed bekeken tv programma van NPO 3 kreeg een Hengeveldse aflevering door Frank de Wit en Marieke Ottenschot, met Brian Grefte als de gastheer. Een restaurant vol vrijgezellen en camera’s. In First Dates ga je mee op de eerste dates van anderen. Wordt het liefde op het eerste gezicht? Of is het een tótale mismatch? Het was eigenlijk het laatste, het eindgesprek liep echter anders!

Tik Tok live!

Tik-Tok Sanne
Ze was in het afgelopen jaar natuurlijk veel in het nieuws: Tik-Tok Sanne Assink, zo ook vanavond. De populaire socialemedia-app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld kunnen worden ging deze avond live! De spectaculaire samensmelting van goede dans, muziek en achtergrond maakte het tot een bijzondere aanblik!

Frank was weer als vanouds!

De kuiertonne
Deze mocht natuurlijk niet ontbreken: De kuiertonne van Frank de Wit, ook bekend om zijn columns van Wegdam Weekend. Menig Hengeveldenaar kon weer op een ‘traktatie’ rekenen.

Het..... of een hoogtepunt?

Persconferentie
Waar in de opening al aangekondigd werd dat corona de rode draad was deze avond, zo ook deze act van Kasper Put en Jacco Kiezenbrink, een van de hoogtepunten van deze avond. Met een rollenverdeling in de trend van Andre van Duin en Frans van Dusschoten”.  Hierbij was Kasper de  aangever voor de grappen en grollen van Jacco. Een persconferentie met een doventolk, de mimiek van Jacco leidde tot veel reacties in de zaal.

De dansmariekes van carnavalsvereniging de Höftemennekes

Dansmariekes
Het optreden van de dansmariekes mag zeker niet onbenoemd blijven! Wat is er een aandacht aan besteed en het klopte als een bus! Het plezier spatte er dan ook vanaf met het fotoalbum als stille getuige!

Wout en Teun, fans van Helene Fischer deden hun eigen een verzoeknummer
Good old Paul Wegdam met uiteraard de Sultans of Swing!

Het slotgebeuren
De slotact was er een net verrassingen, muziek en theater! Er werd iets van een podium de zaal in gereden waarop mensen uit de zaal zogenaamd een verzoeknummer konden aanvragen. In werkelijkheid werd het een persiflage op degene die het nummer zogenaamd aanvroegen. Paul Wegdam vorm die hierin de uitzondering, hij maakte een comeback met ZIJN nummer: De Sultans of Swing van de Dire Straits. Er staan naar verhouding veel foto’s van dit optreden in het fotoalbum maar de redactie heeft besloten het zo te laten: ”Het is toch wel als bijzonder ervaren! Paul bedankt man!

Al met al een bijzondere avond in kulturhus de Marke:

Mensen van de Hengeveldse revue! BEDANKT!