Met de vlag op vakantie: Met de boot naar België (3)

Na Alfons Assink en Mathilde Ottenschot te hebben opgezocht tijdens de Vierdaagse in Nijmegen zijn we doorgereden naar Maastricht om oud Hengeveldse Moniek Wegdam weer eens op te zoeken. Van daaruit op de fiets gestapt en vanaf Eetcafé Aon ’t Bat (door de jury en lezers van De Limburger tot winnaar uitgeroepen van het beste terras van Limburg) het pontje genomen richting Eben: en dat is België! Alles is binnen 2 minuten anders: Geen Nederlands maar Frans, geen mooie voortuinen maar rommel. Je hoort vaak als Nederlanders naar het buitenland gaan: daar was het een rotzooi. Ik denk andersom: Nederland is bijzonder in deze; het is nergens zo gestructureerd als hier. (Raymond Wegdam)
Wegdamnieuws roept Hengeveldenaren / Wegdammers op om de dorpsvlag mee op vakantie en je leukste kiekje in te sturen naar redactie@wegdamnieuws.nl of app naar de bekende 06 nummers van de redactie!
De leukste foto zal tijdens de Jaarvergadering van de Zomerfeesten Hengevelde door de organisatie worden beloond worden met een leuke attentie. Maar ook met een barbecueschotel voor 4 personen: Aangeboden door Keurslagerij Brummelhuis!