Met of zonder afspraak een corona- of HPV-prik halen in Hengevelde

GGD Twente organiseert op dinsdag 11 april van 10.00 tot 12.00 uur een tijdelijke pop-up vaccinatielocatie aan de Bretelerstraat 16 (Kulturhus De Marke) in Hengevelde. De tijdelijke locatie is bedoeld voor inwoners uit de directe omgeving die een prik tegen corona of HPV willen halen. Er is vrije inloop, dus je hoeft geen afspraak te maken.

Waarom een herhaalprik

Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe meer we een opleving van het coronavirus kunnen afremmen. De vernieuwde vaccins beschermen tegen meer varianten van het virus, waaronder de omikronvariant. De herhaalprik kan je beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona. Maar het helpt ook te voorkomen dat de zorg het te druk krijgt. En doordat minder mensen ziek worden kan de herhaalprik ook helpen om bedrijven, horeca en sportscholen open te houden.
Een gezonde levensstijl aannemen helpt ook om te voorkomen dat de zorg het te druk krijgt. Zo wordt de kans kleiner dat je in de risicogroep komt.

Let op: heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan kan je nu niet nóg een herhaalprik halen bij de GGD. Je bent voldoende beschermd.

Basisprik ook beschikbaar

Inwoners die nog een 1e of 2e basisprik willen, kunnen ook zonder afspraak op deze locatie terecht. Voor een coronaprik met het Janssen-vaccin dient telefonisch een afspraak gemaakt te worden op onze vaste locatie in Enschede. Dit kan via 0800-1295.

Laagdrempelig

Samen met gemeenten in onze regio kijken we waar kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona.

HPV-prik combineren

Op de vaste en pop-up priklocaties kunnen mannen en vrouwen die geboren zijn tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 ook terecht voor een gratis HPV-prik. De prik beschermt tegen 6 soorten kanker en is te combineren met de coronaprik. Een afspraak maken is niet nodig, maar kan wel via www.hpvafspraak.nl

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie en onze andere vaccinatielocaties op www.ggdtwente.nl/corona.