Mike te Wierik ongelukkig uit de KNVB beker: “Je moet ze wel afmaken”

Het is FC Groningen niet gelukt om de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi te bereiken. NEC uit Nijmegen won in de Euroborg met 2-1. De ploeg van Danny Buijs was de betere ploeg, maar de Groningers vergaten het overwicht om te zetten in doelpunten.
Mike te Wierik speelde het gehele duel mee. Mike over het duel: “Ik denk dat we het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg waren en genoeg kansen hebben gehad. Maar je moet ze wel afmaken. En hun schieten twee keer op goal en die gaan er in.”
Ontbreekt het aan kwaliteit of aan geluk in zulke wedstrijden? Mike: “Uiteindelijk is dat beide. Geluk moet je ook afdwingen en soms heeft het ook met kwaliteit te maken.”
De 1-2, ik vond dat jij er wat korter op had moeten zitten. Hoe kijk jij hier tegenaan? “Ja, lastig. Iemand anders laat hem lopen vanuit de 1-2 en dan schiet hij hem net door je benen en rolt hij er in in de lange hoek.”
Ben je tevreden over je eigen inbreng of moesten er dingen beter in jouw ogen? “Dat ging op zich wel redelijk. Aan het eind één slippertje maar die corrigeerde ik gelukkig zelf goed.”

FC Groningen speelde één van z’n betere wedstrijden van dit seizoen, maar het creëerde weinig échte kansen. Vooral de eindpass ontbrak nogal eens bij FC Groningen. De thuisploeg kwam zowel in de eerste als in de tweede helft vroeg op achterstand.

Vroege goal

De openingstreffer van Calvin Verdonk was een fraaie volley (0-1). Het was de eerste keer dat NEC gevaarlijk was. De ploeg van Buijs had eigenlijk de overhand, maar de Nijmegenaren counterden goed. Er stonden maar liefst twee spelers vrij in het zestienmetergebied van FC Groningen. De pass was op maat en Verdonk schoot de bal achter doelman Jan Hoekstra, die de voorkeur had gekregen boven Leeuwenburgh.

Op slag van rust

De Groningers hadden in het verdere verloop van de eerste helft het betere van het spel. De ploeg oogde fris en frivool. Het ontbrak alleen aan finesse. Het gevaar kwam vooral van de linkerkant, waar Bjorn Meijer uitstekend speelde. De Trots van het Noorden miste nogal wat mogelijkheden om échte kansen te creëren.
De FC bleef tot in de blessuretijd van de eerste helft tegen een achterstand aan kijken. Totdat NEC de bal wat klungelig verloor op de helft van FC Groningen, Paulos Abraham nam de bal over en paste de bal in de ruimte naar Michael de Leeuw, die de bal perfect afwerkte. Op slag van rust was het in de Euroborg weer gelijk, 1-1.

Speldenprik

Het was wederom een speldenprik en opnieuw een vroege goal van de ploeg van Rogier Meijer die FC Groningen weer op achterstand zette: 1-2. De Deen Mikkel Dueland schoot de bal van buiten de zestien hard achter Hoekstra. Vooral vanaf de linkerkant, in de persoon van de geboren en getogen Groninger Meijer, bleef het gevaarlijk.

Pompen of breien

Qua spel was het een van de beste wedstrijden van het seizoen, maar de eindpass ontbrak bij de ploeg van Buijs. Na het inbrengen van Romano Postema en Wessel Dammers was het vooral pompen van de bal in het zestienmetergebied van NEC, in plaats van het breien aan goede aanvallen.
Het mocht niet baten. De Groningers waren niet bij machte de Nijmeegse muur in de laatste minuten te slechten.