Minister Bijleveld plakt voor Annie

Ank Bijleveld is zelf minister van Defensie, maar dat weerhield haar om met de lijmkwast op pad te gaan. Zij plakte vanmorgen voor Europarlementslid en CDA-kandidaat nummer vier Annie Schreijer-Pierik. Dit gebeurde in Hof van Twente (buurtschap Zeldam) met inzet van CDA Overijssel en CDA Hof van Twente. (ZIE DIT FILMPJE
De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn niet bepaald populair te noemen. Bij de laatste keer nam 37,3 procent van de Nederlanders de moeite om naar de stembus te gaan. Daarom zal Bijleveld in de Hof van Twente de inwoners op de verkiezingen wijzen. "Als Commissaris van de Koning kon ik dat niet, maar nu als minister wel weer. Ik zal mijn best doen", vertelt ze.

Maar Bijleveld lijkt als landelijk kopstuk een van de weinigen te zijn die campagne voert. "Het is inderdaad heel stil, maar ik denk dat het komende week wel op gang gaat komen. Nu zijn er natuurlijk ook vakanties", probeert ze te verklaren.

Schreijer-Pierik
Bijleveld wil vooral Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde promoten. "Die komt natuurlijk uit mijn gemeente. Maar we zullen ook borden plaatsen voor lijsttrekker Esther de Lange", besluit de Goorse. De Europese Parlementsverkiezingen zijn op 23 mei.
 
Over de Europese verkiezingen later mer op deze site.
Het eindresultaat van vandaag