Mister Houtdorp neemt na 10 jaar afscheid

Tijdens de afsluiting werd Ivo Goselink ook wel beter bekend als “mister Houtdorp” in het zonnetje gezet, omdat hij na 10 jaar stopt met het houtdorp. Hij is veelvuldig bedankt voor al zijn inzet en is uitgeroepen tot ereburger van Houtdorp. Hij heeft de sleutel van het dorp uitgereikt gekregen, waardoor hij altijd welkom is op het Houtdorp.
Vandaag hebben alle ridders en jonkvrouwen samen met hun begeleiders (de edellieden) de laatste hand gelegd aan hun bouwwerken. (KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM) De katapulten werden uitgetest en op het marktplein werden de criminelen bekogeld aan de schandpalen. Als versnapering hebben alle  deelnemers heerlijk gesmuld van het boven het haardvuur gebakken brooddeeg van Nollen, die hen dinsdag ook al had verwend met lekkere koeken. Tussen de activiteiten door, hebben alle groepen elkaar beoordeeld, gedonderjaagd op het springkussen en ook nog genoten van een verkoelend waterijsje van de Coop. 

Het houtdorp werd vandaag samen met de toegestroomde ouders en alle deelnemers afgesloten met de wedstrijd katapultschieten. De schoolverlaters hebben deze wedstrijd gewonnen met hun schot dat bijna 30 meter ver kwam. De prijs voor de beste hut is gewonnen door groep 7, een van de jongste groepen van het Houtdorp (zie foto hierboven).
De organisatie van Houtdorp die dit jaar herkenbaar was aan hun nieuwe gesponsorde shirts van de Rabobank kijkt terug op een geslaagd Houtdorp. Zij willen via deze weg iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het succes van dit Houtdorp, dus alle sponsoren, begeleiders en andere betrokkenen HEEL ERG BEDANKT!

Hier het prachtige eindresultaat van Houtdorp Hengevelde 2017, foto Charles Koebrugge