‘MiXX kan trots zijn’

Al diverse jaren treedt MIXX op tijdens het korenfestival AMUSING HENGELO, zo ook deze zaterdag. Het koor uit Hengevelde en wijde omgeving presenteerde in de Hengelose Schouwburg een mix van repertoire van pop-populair tot (semi)klassiek. MIXX 96 trad op om 12:30 in de Schouwburg (podium 1) en om 15:30 op de hoek van de Enschedestraat/Brinkstraat.

KLIK HIER voor meer foto’s

Voorzitter Jos Artz:

“Het publiek reageerde enthousiast over ons optreden in Hengelo. Een geweldig evenement, waar ook dit jaar vele tientallen koren zich presenteren op
diverse podia.
Het eerste optreden vond plaats in de Schouwburg. Het tweede in de binnenstad. De repetities op de maandagavond in de Marke hebben hun vruchten afgeworpen bleek deze optredens. Een ‘MIX’ vanuit het repertoire werd gepresenteerd. Van Abba (medley) tot het gevoelige nummer Stil in mij’ (Dik Hout) en van het energieke Disco Fever (medly) naar het melodieuze ‘Une Belle Histoire ‘ (Michel Fugain). Vanwege de tijd moesten er keuzes worden gemaakt voor nummers per optreden. Alle nummers vakkundig gearrangeerd en begeleid door de dirigent Sander Fox.
Altijd komt dan de vraag: “Was  het goed?,…. klonk het ok?…”
MIXX kan weer trots zijn. Want, zoals ik vaak zeg: “Als het publiek roept : “mooi!”, … krachtig applaudisseert, meezingt én zegt dat ze het goed vonden dan is het goed!”

Stichting Vocale Promotie organiseerde op zaterdag 1 juni alweer de zeventiende editie van het Korenfestival Amusing Hengelo. Er waren ruim 70 koren te vinden op verschillende podia, zowel binnen als buiten, in de binnenstad van Hengelo. Van 11:00 uur tot 17:00 uur kon je ons genieten van diverse koren: van smartlap tot klassiek en van popsong tot a-capella.

Het voltallige koor in actie in de Hengelose Schouwburg

Cijfers
Een kleine 75 koren, uit 8 Nederlandse provincies en 3 uit Duitsland. Totaal aantal zangeressen en zangers: ruim 2300.  De koren gebruikten in totaal 13 binnen- en buitenpodia op verschillende plekken in de binnenstad van Hengelo. Er waren 12 technici die bij de podia met de nodige techniek aan de knoppen aan het draaien.
Verder helpen heel veel vrijwilligers met allerlei zaken, zoals de opbouw en aankleding van de podia, het bewaken van de garderobe, de verkoop van de programmaboekjes en nog veel meer.

Hieronder enkele filmpjes van MiXX in de Hengelose Schouwburg:

MiXX in de Hengelose Schouwburg