Muzikaal Hengevelde massaal richting Haaksbergen

Zondag vindt in Haaksbergen het huiskamerconcert 'Muziek bij de Buren' plaats. Uniek aan het festival is dat de optredens plaatsvinden in talloze huiskamers verspreid door het dorp. Ook Hengevelde is present, met een deelname van Merle Jolijn (Merle Kuipers), MoNoMaN oNeMaNbaNd (Lennard Kiezenbrink), Die Stadlfreunde (met o.a. Marcel Wolterink en Jan Keuper) en Blue Jays. Zij zullen alle vier op een ander adres in Haaksbergen spelen, tussen 13.00 en 17.00 uur. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de muzikaliteit en gastvrijheid. Vocalgroup Lef (uit Goor) treedt zondag in Hengelo op. Anke Gerritsen (Vriendin Mike Wolterinck en actief bij de Hengeveldse revue) en Milou Wolterinck zingen in dit bijzondere koor.
KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA
Doel Muziek bij de Buren:
Muziek bij de Buren is in 2013 gestart in Arnhem om lokale muzikanten een podium te bieden en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Daarnaast wil het festival bewoners stimuleren om de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk, zonder financiële drempels, met cultuur bezig te zijn. Stichting Muziek bij de Buren hoopt de leefbaarheid binnen de verschillende wijken te bevorderen en te laten zien hoe gastvrij het dorp en haar bewoners zijn. Muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die verder gaat dan rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken.
The Monoman
Muziek bij de Buren, een landelijke beweging:
Muziek bij de Buren is door de jaren heen flink gegroeid. Het festival wordt in 2018 georganiseerd in ruim 20 steden in Nederland. Allemaal op dezelfde middag: zondag 9 december! Bekijk de website voor de deelnemende steden.
 
De organisatie:
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren Arnhem. Deze stichting ondersteunt steden bij het opzetten van een eigen editie. Elke editie wordt door een lokaal team georganiseerd samen met vele samenwerkingspartners zoals poppodia, muziek- en welzijnsorganisaties. De landelijke organisatie is in handen van Productiehuis026 in Arnhem.