Muzikale kweekvijver voor kinderen in Hengevelde

Muziek is net zo belangrijk als sport en andere ontspanning

De muzieklessen die kinderen nu nog volgen via Amuzant, gaan ook in 2024 gewoon door, maar dan onder een andere naam. Samen Cultuur’ vormt binnenkort de nieuwe ‘loot’ binnen onze dorpscoöperatie Samen Hengevelde. Volgens Jörgen Peerik wordt Samen Cultuur gevormd doormensen die zelf gek zijn op muziek en cultuur. “We vinden het belangrijk om dat door te geven aan de jeugd. Zie ons als de verbindende schakel tussen kinderen die graag willen leren zingen of een muziekinstrument willen leren spelen en tussen docenten die gespecialiseerd zijn in dat instrument of in zang en muzikale presentatie. Maar we doen meer. We verbinden groepjes leerlingen ook met verenigingen en organisaties die graag vermaakt willen worden door deze muzikale jongeren. Natuurlijk zijn we er ook voor volwassenen die muziek willen oppakken. Muziek is voor jong en oud.

Muzikale broedplaats
Ons dorp barst van muziek- en cultuurtalent!” Jörgensogen stralen en hij raakt niet uitgepraat over de jaarlijkse Revue, Mixx, muziekbandjes in allerlei stijlen, de Zomerfeesten en de Culturele werkgroep. “Die broedplaats voor cultuur moeten we koesteren in Hengevelde. Dat lukt alleen als kinderen makkelijk toegang blijven houden tot een muziekinstrument en tot muzieklessen. We nemen in zekere zin het stokje over van Amuzant, maar het verschil zit ‘m vooral in het feit dat we zelf geen muzieklessen geven. We facilitairen muziek en cultuur door de juiste groepen bij elkaar te brengen. De leden van Samen Cultuur prijzen zichzelf gelukkig met het feit dat ze zelf zijn opgegroeid met muziek. Voor ons waren er muzieklessenin de directe omgeving, op school en bij Amuzant. Mede daardoor beschikken we over de contacten in een netwerk van goede docenten. We weten precies waar je moet zijn als je graag contrabas, piano of viool wilt leren spelen, maar ook als je graag solo zanglessen wilt volgen, of iets anders.”

Voor leerling en liefhebber
En wat is er leuker dan anderen te laten meegenieten van wat jij kunt op muzikaal gebied. Daarom brengen we muziekgroepjes en bandjes in contact met verenigingen, bijeenkomsten voor ouderen, evenementen en nog veel meer. Zo ervaar je als beginnend ‘muzikant’ meteen resultaat van wat je geleerd hebt. Het is leuk en gezellig om samen muziek te maken voor anderen en het is goed voor je zelfvertrouwen. Ook groeit zo het enthousiasme om te blijven oefenen. Ben je eenmaal van de basisschool af, dan ontdek je zelf de weg naar muziek- en dansscholen. Mogelijk opent het deuren naar het conservatorium en ook naar theaters. Maar tot die tijd, denken we graag met je mee. Zowel met kinderen en hun ouders, als met bewonderaars en muziekliefhebbers.

Stevige basis voor muziek en cultuur
Samen Cultuur is een stichting in oprichting. Dorpscoöperatie Samen Hengevelde is blij met het initiatief dat Jörgen Peerik (voorzitter) en bestuursleden Anna Smiten Ellis Wolbers hierin nemen, maar ook de gemeente Hof van Twente juicht dit toe. Ook zij vinden muziek net zo belangrijk als sport en andere vormen van ontspanning.”Zelf kroop hij ooit als zesjarig jongetje achter de piano bij hem thuis. M’n vader leerde me noten lezen en later ben ik zelf wat gaan experimenteren met andere muziekinstrumenten. Had ik meteen muzieklessen genomen, dan was die ontwikkeling waarschijnlijk vele keren sneller gegaan. Hoe dan ook, die liefde voor muziek heeft me veel gebracht. En dat is wat we andere kinderen in Hengevelde ook gunnen. Een stevige basis voor muziek en cultuur.

Dus wil jij graag muzieklessen volgen, bel dan 06-300 290 78 of stuur een mail naar info@samencultuur.nl. En we zorgen dat je op een laagdrempelige en betaalbare manier in verbinding komt met de juiste docent én toekomstig publiek.
Voor de twijfelaars, we kunnen ook een proefles regelen om jezelf te overtuigen.