Na twee jaar er weer op uit!

Op vrijdag 15 juli was het eindelijk weer zover;

De Zonnebloem ging na de bekende pauze van twee jaar weer met haar deelnemers op stap.
Om 9.45 uur vertrok de rolstoelbus van ter Doest richting Luttelgeest om een bezoek te brengen aan de Orchideeënhoeve. Marianne Elferink-Gijsbertsen:
“De rolstoelbus biedt ons de mogelijkheid om onze deelnemers die niet meer zo mobiel zijn dat ze langs de normale ingang kunnen instappen toch mee kunnen met uitstapjes. De lift biedt hiervoor de mogelijkheid, zodat we bijna nooit hoeven we te zeggen “u kunt niet mee”.

Maria Hartgerink met de nieuwe liefde

De chauffeur verraste ons met een mooie route richting Luttelgeest en informatie over plekken waar de route langs ging, dit werd door de deelnemers zeer gewaardeerd.

In Luttelgeest stonden de door ons gereserveerde rolstoelen klaar zodat iedereen ontspannen kon genieten van een mooie middag.

Allereerst genoten we van de lunch, die ons werd aangeboden door Truus Sander, zij heeft het bedrag dat zij in 2019 ontving bij haar benoeming tot vrijwilliger van het jaar in Hengevelde gedoneerd aan de Zonnebloem.

Hierna gingen de deelnemers met hun vrijwilliger op zoek naar vele kleuren orchideeën en andere sub- tropische en inheemse planten, fel gekleurde flamingo’s, ibissen, vissen groot en klein, aapjes, parkieten, papagaai-achtigen enz. Aan het eind van de route werd genoten van een versnapering op het binnen en buitenterras, toen nog een kort bezoekje aan de winkel voor natuurlijk ORCHIDEEËN!

Om 16.00 uur stond de bus weer voor om, nadat iedereen via trap of lift weer ingestapt was, richting Hengevelde te rijden langs weer een mooie route bijna zonder autobaan. Er werd nog een tussenstop gemaakt in St.Isidorushoeve om bij café- restaurant Dwars te genieten van een heerlijk diner. Daarna namen we afscheid van de deelnemers uit Isidorushoeve om na een mooie, gezellige dag terug gaan naar Hengevelde.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op stap met nog meer deelnemers, want een fysieke beperking hoeft geen reden te zijn om thuis te blijven, laat ons weten als u belangstelling heeft voor Zonnebloemactiviteiten en geef u wensen aan ons door.

Hieronder nog enkele foto’s. Klik op de foto voor een grotere weergave.

Met de rolstoel? Geen probleem voor Ter Doest