Nieuws over Amuzant!

8 juli 2017 in de HET tent

Enkele maanden geleden meldden wij dat Amuzant per 31 december wordt opgeheven. Dat was achteraf bezien toch te voorbarig. We zijn inmiddels een paar maanden verder en de conclusie is nu dat de vereniging Amuzant in ieder geval blijft bestaan. Wat niet blijft bestaan, is het harmonieorkest. En de lessen die de laatste tijd vanuit Amuzant worden gegeven, stoppen op 31 december, maar deze lessen worden overgenomen door een nieuwe groep. Er zijn inmiddels enkele enthousiaste Hengeveldenaren die zich voor die nieuwe groep willen inzetten. Daarover hoort u binnenkort meer.

De belangrijkste reden om de vereniging Amuzant te laten bestaan, is dat er dan in ieder geval een vereniging blijft bestaan die de muziek in Hengevelde kan ondersteunen, bijvoorbeeld door beschikbaar stellen van instrumenten of financiële middelen voor andere culturele, muzikale activiteiten. Om dit alles binnen de vereniging mogelijk te maken, wordt in overleg met de notaris bekeken of het nodig is om de statuten van de vereniging te wijzigen.

 

Kerstconcert 18 april 2016

Een taxatie van alle muziekinstrumenten is momenteel gaande, geleid door enkele leden van de vereniging. Een aantal instrumenten zal in bruikleen worden gegeven aan de nieuwe groep. Leden die op het moment van stoppen nog actief lid zijn, mogen hun instrument behouden. Niet-gebruikte instrumenten worden verkocht: oud-leden die nog in het bezit zijn van een instrument, krijgen de mogelijkheid om het instrument tegen de getaxeerde waarde aan te schaffen. Daarna kunnen geïnteresseerden uit Hengevelde een instrument aanschaffen, en daarna naburige muziekverenigingen.

Belangrijk nu is om te laten weten dat de lessen via Amuzant stoppen na 31 december, dat die door de nieuwe groep worden overgenomen en dat Amuzant, nu zonder harmonieorkest, als vereniging blijft bestaan. En, we willen laten weten, het is tenslotte december, dat de oliebollenactie van Amuzant niet doorgaat.

2 juli 2016 in de HET tent