Noaber Oogstfeest Ayurveda, een geneuglijke dag met inhoud

Annie Schreijer kwam met alle egards aangereden op de platte wagen van chauffeur Henk Peters (van Dan’noord) en de opening kon beginnen. (ZIE FOTOALBUM) Na een korte rondleiding van eigenaar Sylvia Lotte stak Annie van wal bij kuuroord Ayurveda aan de Goorsestraat. (Zie dit filmpje)Rondom het erf stonden diverse kraampjes en activiteiten voor een geneuglijke dag, met inhoud. Voeding was een belangrijke pijler bij het Noaber Oogstfeest, welke voeding past bij je? Hoe bepalend is goede voeding voor je gezondheid, bewustwording. In deze gedachtegang werkten ondernemers als Kaasboerderij Keuper en Rotink Kook en Kado dan ook graag mee. Regionale streekproducten worden veelvuldig gebruikt voor de maaltijden bij Ayurveda zoals kruiden, honing en zuivel. Ook keek de gemiddelde bezoeker wel eens vreemd op deze middag:

Het is iets waar de nuchtere Tukker gezien de reacties nog niet helemaal klaar voor is, met het geluid van harpiste Femke Bloem op de achtergrond werden er diverse yoga dansjes uitgevoerd waar je bij aan kon sluiten. Duidelijk werd dat Hengeveldenaar Kees van der Zwet talent heeft voor ‘het verbinden van de lichaam en geest doormiddel van de ademhaling’.

Noaberoogstfeest 2.0 met Europarlementariër Annie Schreijer

Sylvia Lotte: ”Niet alleen pleit zij voor de afschaffing van de zomer en wintertijd maar ook is zij het eens met de positieve effecten van een biologische maaltijd en warme massage oliën voor lijf en leden bij Ayurveda Twente. Als ze geweten had dat het zo'n mooie plek was, dan had zij haar familie ook uitgenodigd. Familiedag bij Ayurveda Twente was het advies van Annie zondag, als het aan haar ligt komt ze de volgende keer met haar familie. Wat zou dat geweldig zijn om haar bij ons te mogen begroeten. Vandaag bezocht ze erve Dennenoord in Hengevelde en gaf zij de bezoeker niet alleen persoonlijke aandacht maar inspireerde zij hen ook met haar denkwijze.

Vandaag hadden we een prachtige dag met elkaar met een inspirerend programma om met elkaar te genieten van een prachtige omgeving met bijzondere activiteiten. Samen met alle Noabers o.a. Henk en Rikie Peters en de inzet van vele vrijwilligers was deze dag een groot succes
Terug naar de natuur en de eenvoud, Ayurveda Twente voor een geneuglijke dag".
 
Oprichtster en eigenaresse van Ayurveda Sylvia Lotte werkte 12 jaar geleden in de reguliere gezondheidszorg en raakte zo steeds mee geïnteresseerd in andere vormen van gezondheidszorg. Ze volgde een opleiding bij hogeschool Ayurveda van Robert Swami Persaud die vandaag een lezing gaf over de achterliggende gedachten en het ontstaan van natuurgeneeskunde Ayurveda. Maar ook hoe bepalend voeding kan zijn voor je gezondheid.

Robert Swami Persaud tijdens zijn lezing