Nog één nachtje slapen: de woensdagavondupdate van Team Pierik “Niehoes”

 
In de update van vandaag een verhaal vanuit de Alpe d’huZes nieuwsbrief,waarin mooi omschreven wordt waarom we dit met z’n allen doen. De wekkergaat vannacht om 2 uur en dan is het zover. Alpe d’huZes gaat van start. Wij zijn er klaar voor! In 2013 kwam Cindy Pierik min of meer toevallig in aanraking met Alpe d’HuZes. Een vriendin nodigde haar uit om mee te gaan. Meegaan werd meefietsen en het ‘bergvirus’ sloeg over. Vanaf 2014 was Cindy captain van het team ‘Tukkers to the top’. In 2016 overleed haar tante Gerda aan neuro-endocrine tumoren. Voor Cindy de aanleiding om het bij een volgende Alpe d’HuZes over een andere boeg te gooien. “Kanker komt in onze grote familie best veel voor”, zegt Cindy. “Op het drukbezochte jaarlijkse familiefeest in 2017 heb ik aandacht gevraagd voor Alpe d’HuZes in de hoop een team op de been te kunnen brengen met als belangrijkste doel: heel veel geld inzamelen. Ik had gehoopt zo’n tien familieleden te kunnen activeren. Maar mijn stoutste verwachtingen werden overtroffen. We zijn met zo’n kleine veertig man op de berg!”
Een bijzondere rol in het team was er voor Alfons Assink: 

De man van tante Gerda. Hij nam het voortouw in de werkgroep die ideeën voor acties formuleerde, die vervolgens door de hele familie werden opgepakt en uitgewerkt. Een geoliede pr-machine rondom acties als Stappen en Happen, een culinaire wandeltocht en De grote Hengevelde Bentelo quiz brachten grote mensenmassa’s op de been. We verwachten rond 120.000 euro aan Alpe d’HuZes te kunnen doneren. Wat we geleerd hebben? Samen het onmogelijke waarmaken, dat is Alpe d’HuZes!”

Alfons is 1994 aan een nier tumor geopereerd en heeft ervaren dat je kanker kunt overwinnen. Refererend aan Gerda beseft hij dat genezing van kanker nog niet voor iedereen is weggelegd. En dat zint hem niet. Alfons: “Ik ben blij dat onze acties zo veel hebben opgeleverd en dat daarmee onderzoek gedaan kan worden waar anderen van profiteren. Iedereen verdient een leven! Met dat gevoel kijk ik ook uit naar 7 juni, de dag dat ik de berg op zal lopen als eerbetoon aan Gerda!”