Norman Smit zet zich in voor sMiles Foundation en kan nog hulp gebruiken

Norman en zijn vrouw Monique in de Lagonda LG45 uit 1937

Norman Smit kwam al vaker in het nieuws met zijn gave collectie auto’s. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat de Hengeveldenaar voorzitter is geworden van de sMiles Foundation. Zij organiseren op zondag 25 juni een groot evenement voor driehonderd uithuisgeplaatste kinderen. Om ze even het verdriet van hun huis te laten veregetn staat de dag in het teken van gave, dikke auto’s, waar de kinderen in mee mogen rijden.
We stelden de goedlachse voorzitter enkele vragen, wat er precies te gebeuren staat en of er nog hulp nodig is.

Norman, je organiseert met de sMiles Foundation op 25 juni sMiles Event, wat kunnen we precies verwachten?
Tijdens het komende sMiles event worden 300 uithuisgesplaatste kinderen een dag om nooit te vergeten aangeboden. De sMilesFoundation bestaat uit een groep mensen waar benzine door de aderen stroomt. Ze hebben allen een passie voor auto’s en willen middels de stichting iets terug doen voor de maatschappij. Dit door een dag te organiseren voor kinderen die wel een SMILE kunnen gebruiken een dag autovertier te bieden. Deze kinderen worden op een circuit ontvangen en kunnen instappen in de prachtigste auto’s. Ze kunnen zelf rijden in speciale Furori raceauto’s, zich laten schminken er zijn springkussens etc.

Kunnen kinderen die mee willen zich opgeven?
Het betreft een besloten event, waarvoor opgeven niet mogelijk is. Kinderen worden aangemeld via Gezinshuis.com en de Rading. Dus zelfstandig aanmelden en bezoeken is niet mogelijk.

Wat zoeken jullie nog precies om het evenement nog mooier te maken?
Om dit jaarlijks mogelijk te maken zijn we op zoek naar vrijwilligers, (super)cars en kan alles mogelijk gemaakt worden door donaties in geld en natura. Voor deze editie zoeken we nog een aantal bijzondere auto’s, te denken aan Ferrari’s, Lamborghini’s, McLaren’s, Porsches enzovoort.

Kan je nog iets vertellen over de stichting?
De sMiles foundation is een landelijke goede doelen stichting met ANBI status. Dit betekend dat giften, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar zijn. Ik ben afgelopen jaar gevraagd of ik hiervan voorzitter wou worden. Op deze manier wil ik mijn netwerk en energie inzetten om deze bijzondere doelgroep van een ‘sMile’ te voorzien.

Goed bezig Norman! Heel veel succes. Wil je meer weten over de stichting? Kijk op www.smilesfoundation.nl

Duim omhoog, gas erop!
Norman wijst de weg! Help jij mee en doneer of kom in actie!