Oktoberfest bij Gebrande Waateren in kader week van de Eenzaamheid

De eerste week van Oktober is traditioneel de week tegen de eenzaamheid, Stichting Franje Hof van Twente had bedacht om deze week af te sluiten met een Oktoberfest afgelopen zaterdag. Dit bij de Gebrande Waateren in Hengevelde met medewerking van de Stadlfreunde. De organisatie wil maar wat graag vermelden: Dit alles was niet mogelijk geweest zonder sponsoren: De Gebrande Waateren, Stadlfreunde, Bakkerij Nollen, Keurslager Brummelhuis uit Hengevelde, Vishandel Verdriet en  groente en fruit Peter Boeyen uit Goor. Voor het vervoer de sponsoren touringcarbedrijf ter Doest uit Hengeveld en TG VIA Koeriers uit Goor en we reden ook met onze eigen 6 bussen. Namens stichting Franje, Linda van Wanrooy:

 “Het was een hele organisatie waaraan zo’n 50 vrijwilligers aan mee hebben gewerkt in de bediening, gastvrouwen, verkeer regelaars, chauffeurs en begeleiders enz. De zaal zat dan ook prop vol met zo’n 250 gasten uit de hele Hof van Twente. Na een kopje koffie of thee met een lekker plakje cake begonnen de Stadlfreunde te spelen en de sfeer kwam al direct tot stand met een polonaise. Na het serveren van de drankjes en de hapjes bleef de sfeer geweldig, er is wat afgedanst door de ouderen! Het was een sfeer volle middag met geweldige Duitse en Oostenrijkse muziek. Met heel dank aan alle vrijwilligers en sponsoren en de Stadlfreunde voor dit fantastisch evenement”.

De stichting Franje heeft als doel:
Het bieden van gelegenheid en het vervoer aan eenzame, kwetsbare ouderen en mensen met een beperking, om zo nu en dan te
ontsnappen aan het geïsoleerde, eentonige, sombere bestaan.
– Het verrichten van alle verdere handelingen, die het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen
zijn.

 
Stichting “Franje” Hof van Twente is ontstaan door de beëindiging van de lokale Rode Kruis afdelingen binnen de Gemeente Hof van Twente. Echter, een aantal voormalig Rode Kruis vrijwilligers hebben de handen inéén geslagen met als beoogd doel de sociale projecten en activiteiten voor eenzame ouderen, ouderen met een beperking en ‘Kinderen Die Het Verdienen’ voort te zetten. De naam “Franje” is gekozen om de genoemde doelgroepen meer “Franje” aan het leven te kunnen bieden.
De Stichting “Franje” biedt diverse activiteiten aan en verzorgt tevens in opdracht van de Gemeente Hof van Twente het vervoer van ouderen met een indicatie naar diverse dagbestedingscentra binnen de Hof van Twente.
Daarnaast is “Reisland” een onderdeel van “Franje”. “Reisland” organiseert een aantal malen per jaar diverse dagtochten en éénmaal per jaar een tweedaagse reis. Deze reizen worden deelnemers tegen kostprijs aangeboden.
Stichting “Franje” is een stichting zonder winstoogmerk. Dit houdt in dat al het geld, dat overblijft van activiteiten weer wordt geïnvesteerd in de projecten en activiteiten die wij uitvoeren.
Stichting “Franje” Hof van Twente kan rekenen op vele vrijwilligers die lange ervaring hebben met het begeleiden en organiseren van de diverse projecten en activiteiten. Velen hebben een opleiding eerste hulp of ouderenzorg. De chauffeurs en begeleiders op de bussen hebben hiervoor een opleiding genoten. “Franje” wil de veiligheid binnen al haar projecten en activiteiten zo veel mogelijk waarborgen. De deelnemers dienen zich geen zorgen te hoeven maken, zij mogen genieten!
Ons motto is: “Franje! Geeft kleur aan uw leven”.