Streep door Carnaval in Hengevelde: “Een heel spijtig bericht”

Kindercarnaval op de zondagmiddag, enkele jaren terug

Net als vorig jaar is er dit jaar geen Carnaval in Hengevelde. Zo maakte het bestuur bekend aan haar leden en de redactie van Wegdamnieuws. Het bestuur van CV de Höftemennekes laat het volgende weten: “Na contact met Sterzo en De Hagmöll’n Lummels zijn we het erover eens dat het officiële Carnaval in de Hof van Twente helaas weer een jaar moet worden doorgeschoven. Doorslaggevend hierin is dat wij onze hoogheden helaas geen volwaardig Carnavalsfeest kunnen bieden. En wel om de volgende redenen:

A) Wat worden/zijn de regels straks en welke garanties hebben we…?
B) In Duitsland is de volledige Carnaval afgelast dus ook een Rosenmontag is niet mogelijk.
C) Nog onduidelijkheid of Gemeente Hof van Twente ons kan/wil verwelkomen gezien de huidige omstandigheden.
D) Bentelo heeft geen (nieuwe) Prins dus een officiële sleuteloverdracht in het gemeentehuis, zoals gebruikelijk, is überhaupt niet mogelijk.

Verplaatsen naar een ander weekend verderop in het jaar biedt ook geen perspectief.

Als alternatief kunnen we gedurende het Carnavalsweekend (25 t/m 27 februari) misschien wel een informeel programma maken in samenwerking met Casper Bebseler. Zonder officiële momenten en/of een CV-programma. Wellicht een receptie voor de ouderen, eventueel wel zaterdagmiddag voor de kids en een gezellige zaterdagavond (afhankelijk van sluittijd) plus eventueel zondag een carnavalesk feest binnen de normen / aantallen die op dat moment gelden.

Of we als verenigingen elkaar nog bezoeken, is ook afhankelijk van de dan geldende maatregelen. Een heel spijtig bericht, maar we moeten een knoop doorhakken. Voorafgaand aan deze mailing hebben wij dit nieuws gecommuniceerd met onze hoogheden Prins Philip I, Adjudant Edwin, Jonkvrouw Carmen Ensing, Adjudante Noa Immink, Jonkheer Stijn Jonker en Adjudant Thomas Wegdam. Zijn hebben alle begrip en staan achter dit besluit.

Nogmaals erg jammer, maar laten we er met elkaar alsnog een gezellig weekend van maken waar en zover mogelijk. Wij hopen dat we mogen rekenen op jullie begrip. Suggesties zijn uiteraard altijd welkom dus laat het ons weten als je een idee hebt.”