Open dag Dierenkliniek De Hagmolen

Aanstaande zaterdag 22 november houdt Dierenkliniek De Hagmolen een Open Dag in het kader van het eerste lustrum van de Kliniek op de locatie aan de rotonde in Beckum. Thema voor de open dag is: ”Hou je huisdier happy”. Dit thema past heel goed in de huidige tijd.Dierenartsen hebben een steeds grotere rol in het beperken van de gezondheidsrisico’s van huisdieren. Deze dag worden allerlei dingen besproken die je kunt doen om er voor te zorgen dat je huisdier gezond blijft!

Tijdens deze Open Dag worden er korte lezingen gegeven rond het dagthema. Onderwerpen zijn o.a. “Gezond huisdier door gezonde voeding!”- door Fleur knaap, dierenarts, “Zwemmen helpt je hond! - hydrotherapie” - door Monique Slaghuis en “Beschermen en voorkomen - vaccinaties, nieuwe inzichten” - door Henk Meijer, dierenarts.

Verder zal er door de zeven dierenartsen van De Hagmolen en de assistentes uitleg worden gegeven over allerlei mogelijkheden om uw huisdier gezond en happy te houden. Voor vragen over gebitsverzorging en tandheelkunde bij huisdieren zal dierenarts Rianne Harperink geïnteresseerden te woord staan. Dierenarts Merijn Roos zal de gasten graag rondleiden in de kliniek.

Dierenarts Meijer:”Het thema van deze dag is bewust gekozen omdat we mensen er op willen wijzen dat het voorkomen van gezondheidsproblemen vaak in kleine dingen zit rond de verzorging van een huisdier. Door hier voldoende aandacht aan te schenken kunnen vaak grotere gezondheidsproblemen, ziekte en ouderdomsklachten worden vermeden.” Onverwachte en hoge gezondheidskosten worden hiermee vaak voorkomen. Dat past wel in deze tijdgeest van kosten besparen.

De dierenartsassistentes kunnen u bijpraten over gezondheidschecks voor oudere dieren, het puppyconsultatiebureau, aandacht voor bestrijding van worminfecties, teken en vlooien. Vragen over gezonde diervoeding, gewichtsbegeleiding, laboratoriumonderzoek en operatiemogelijkheden kunnen gesteld worden. Om 13.00 uur is er een demonstratie dogfrisbee. Verder is er een mini -kleindierententoonstelling en zijn het Dierenopvangcentrum en de Dierenambulance Hengelo aanwezig. Voor de kinderen is er een puzzeltocht, een ballonnenclown, een springkussen en een leuke attentie.

Deze Open Dag vindt plaats op zaterdag 22 november van 11.00 uur -16.00 uur aan de deldenerdijk 80 te Beckum (bij rotonde). Vanuit de hele regio goed en snel bereikbaar. De koffie en thee staan klaar.