Open lessen Taiji Tao & meditatie in Goor.

Elke donderdagavond geeft Paul Grefte een cursus Taiji Tao en meditatie in De Reggehof. Wanneer er belangstelling is mag er altijd een les gevolgd worden om kennis te maken met de docent en zijn manier van les geven.
Taiji Tao is bewegen op een rustige, aangename en ontspannen manier zodat lichaam en geest tot rust komen. Je beweegt met aandacht (mindful). Voelen hoe je beweegt en hoe je in beweging kunt ontspannen. Wat we doen is gericht op heling en ontspanning, fysiek en mentaal. De effecten kunnen zijn: soepeler worden, meer rust in lichaam en geest, betere coördinatie, stressbestendiger, verlichting van chronische klachten (met name bij reumatische klachten als fybromialgie).

Taiji Tao is niet specifiek iets voor mensen die gezondheidsklachten hebben. Iedereen kan er baat bij hebben. Maar door te bewegen binnen je mogelijkheden is Taiji Tao ook toegankelijk als je fysieke beperkingen hebt. Het is belangrijk om binnen je grenzen te blijven.
In de lessen wordt aandacht besteed aan: warming up, staan, lopen, ademhaling, houding, evenwicht en balans, gedachtetraining en ontspanning (ofwel minimale inspanning). De meditatie wordt op de stoel gedaan. De technieken die gebruikt worden zijn eenvoudig maar effectief en zijn afkomstig uit de mindfulness. 
Paul Grefte (57) is een ervaren docent die al meer dan twintig jaar les geeft. Hij geeft op een praktische en toegankelijke manier les die veel mensen aanspreekt. De lessen worden gegeven op donderdagavond om 19.30 in de Reggehof, de Höfte 5, 7471 DK in Goor.