Voormalig Hengeveldse begint crowdfunding voor filmproductie

Afgelopen week is oud-Wegdammer Carlijn Assink een crowdfunding gestart om geld op te halen voor haar nieuwe documentaire. Ze maakt deze film samen met haar buurman Roel in Utrecht. Carlijn heeft al eerder een docu gemaakt (vrijdag te zien!) en deze nieuwe film is een vervolg daarop. De nieuwe film gaat over jonge mensen die alternatief leven. “Samen met mijn buurman ben ik op zoek gegaan naar een middenweg in de maatschappij. Moet je altijd met de stroom mee, veel werken, consumeren en verdienen (en schulden maken) of kan het ook anders? We volgen hiervoor drie jonge mensen: Jorn, Marin en Kees. Zij kiezen ervoor om op een hele bijzondere, bijna eigenzinnige manier te wonen, werken en leven, zonder daarbij uit de maatschappij te stappen”, zegt Carlijn. “Eigenlijk best gaaf om te zien.”
Wil je ze steunen? Dat kan via hun crowdfundpagina https://www.voordekunst.nl/projecten/6524-documentaire-vrij-vertaald.

Het is een vervolg op de eerste film Vrijgekocht, die komende vrijdag, 2 maart, om 20.05 uur wordt uitgezonden op NPO Cultura. Ook zal hij online te zien zijn op 2Doc.nl. “In de eerste docu volgen we mensen die kapitaal hebben opgebouwd en daarna besloten om anders te gaan leven. Nu volgen we jonge mensen die die financiële buffer niet hebben. Alleen om de film af te maken hebben we een groter budget nodig, voor camera- en lenshuur, geluidsapparatuur en vervoer.” Het is niet voor niets, want er staan ‘rewards’ tegenover. “Zo kan je bijvoorbeeld een downloadlink krijgen van de film of een persoonlijke bedankvideo van ons. Je zou ons er erg mee helpen, alvast bedankt!”

Wil je ze steunen? Dat kan via hun crowdfundpagina: 

https://www.voordekunst.nl/projecten/6524-documentaire-vrij-vertaald

Als je op de hoogte wil blijven, kan je ze volgen via www.goedgebuurt.com, www.facebook.com/goedgebuurt  of zoek Goed Gebuurt op instagram.