Oude tijden herleven

Het fotoalbum zegt genoeg over de authentieke sfeer die er hing gisterenmiddag op de ijsbaan in Hengevelde. Kinderen worden voortgetrokken op de slee, ouders draaien hun rondjes op de grote schaatsbaan of kletsen wat bij met een medebezoeker. Het was druk en de organisatie is dan ook dik tevreden over de laatste dagen. Patrick ten Breteler:”We hebben enkele super dagen achter de rug. Heel anders dan vorig jaar, stonden we bijvoorbeeld uren de baan schoon te vegen voor drie mensen. Vandaag bijvoorbeeld hadden we 850 betalende bezoekers, dat is toch al wel een tijdje geleden hoor!” Voor de komende week heeft het ijsbaanteam weer een aantal evenementen in de planning.  Er komt een schans dinsdag of woensdag om “af te sleeën, zaterdag is er de mini Elfstedentocht en zondag een ijsfestijn.

De bouwvakkers hebben vandaag de benodigde materialen geanalyseerd en hopen de schans dinsdag of woensdag in bedrijf te hebben. Patrick:”Er is weinig sneeuw dus hebben we gezocht naar een creatieve oplossing. Dit is gevonden in de vorm van vloerbedekking. Deze laten we vol met water lopen en vervolgens plaatsen we het geheel op een steiger”.

Zaterdag zal de mini Elfstedentocht waarschijnlijk rond 11.00 uur starten. Uiteraard met stempelposten en medailles zoals in voorgaande edities.

Als we de organisatie mogen geloven gaat het zondag een spectaculair ijsfestijn worden, voor ieder wat wils. Kraampjes, er wordt bij de gemeente een tijdelijke vergunning aangevraagd voor alcoholische versnaperingen, glühwein, draaiorgel. Kortom, komt allen. Foto's zie fotoalbum