Paasvuur druk bezocht

Klokslag 20 uur was het wethouder Harry Scholten die met de gasbrander het paasvuur deed ontbranden. Het evenement aan de Needsestraat stond weer volop in de belangstelling bij de Hengeveldse jeugd, de ouders zagen onder het genot van een versnapering vanaf gepaste afstand dat het goed was. (ZIE FOTOALBUM) Kinderen waren druk in de weer om zelf iets verderop een vuurtje te stoken, renden door de modder, kortom: ze vermaakten zich opperbest. Mede organisator Ivo Goselink: “We hebben de brandstapel in de afgelopen dagen nog verplaatst, de afstand tot de bomenrij was slechts 17 meter, waar 20 verplicht is. Ik verwacht voor volgend jaar gebruik te kunnen maken van dezelfde locatie, 100 meter van bebouwing afblijven moet lukken gezien de belangstelling voor de bouwgrond in Hengevelde. Wat in 2017 wel anders gaat worden is degene die het aan zal gaan steken:

De paashaas en de paaskip: Links op de foto Fleur Keizer en rechts Rens Brummelhuis

We gaan dit overlaten aan de jeugd van de basisschool. We willen we een loterij houden onder de jeugd, degene met het winnende lot mag het paasvuur aansteken”.
Wat opviel rondom Hengevelde waren de vele kleinere, privé paasvuren in het buitengebied. De cultuur is hier (nog) niet zo dat de gezamenlijke gedachtegang is dat het Wegdamse vuur, net zoals bijvoorbeeld in Espelo en Dijkerhoek, zo groot mogelijk moet worden.
Iets voor de komende editie?

Wethouder Harry Scholten voor de laatste keer in actie bij het Hengeveldse paasvuur?

HIER HET FOTOALBUM VAN HET PAASVUUR