Paasvuur Hengevelde toch nog toekomst?

 

De organisatie van het paasvuur in Hengevelde was duidelijk gisterenavond; er is nog een mogelijkheid tot doorstart wat de huidige vrijwilligers betreft. Grondeigenaar Jan Keuper was duidelijk in zijn bewoordingen: ”Zoals het dit jaar gegaan is was super. Ik denk dat het komt door de oproep op Wegdamnieuws, er was namelijk geen enkel stuk vervuild hout te bekennen in het aanbod dit jaar. Het enige dat we hebben aangetroffen was een erehaag van een bruiloft ergens in Hengevelde. Deze is met zilverpapier en al gedumpt bij de brandstapel van dit jaar. Gelukkig hebben we degenen die het hier hebben achter gelaten kunnen traceren en deze hebben het dan ook moeten verwijderen.”Mede organisator Alfons Pierik over de toekomst van de traditie met Pasen in Hengevelde:

“Mochten zich nog enkele vrijwilligers melden dan is het huidige team zeker bereidt een doorstart te maken op een nader te bepalen locatie. Gezien de fantastische medewerking van loonbedrijf Pelle en Jan Keuper is het ook wel weer erg leuk om te doen. Pelle is toch weer ieder jaar bereidt om zowel voor de tijd als naderhand vele malen de boel machinaal op te stapelen.”
De eigenaar van de huidige locatie twijfelde toch weer over komend jaar gezien de goede omstandigheden waaronder het een en ander deze editie is verlopen.

PS: de eerste nieuwe vrijwilliger heeft zich reeds aangemeld!