Paasvuur ontsteken? Vraag nu een ontheffing aan!

Op zondag 31 maart 2024 is het 1e Paasdag en worden er weer paasvuren ontstoken. Wilt u een paasvuur ontsteken in Hof van Twente? Dan heeft u een ontheffing nodig. Houdt u daarnaast een evenement? Vraag dan ook een evenementenvergunning aan.

Ontheffing paasvuur ontsteken

De aanvraag van een ontheffing voor het ontsteken van een paasvuur moet minimaal 4 weken van tevoren worden ingediend. Dit betekent dat de aanvraag uiterlijk 3 maart 2024 bij ons binnen moet zijn. Ga naar de ontheffingsaanvraag.

Let op: een stookontheffing kunt u niet gebruiken voor het ontsteken van een paasvuur, deze mag namelijk niet op zon- en feestdagen worden gebruikt.

Natura-2000 gebied

Bevindt uw paasvuur zich in de buurt van De Borkeld (Natura-2000 gebied)? Dan kunt u in het schema kijken of u een Aeriusberekening moet laten uitvoeren.

Evenement organiseren

Wilt u tegelijkertijd met het paasvuur een evenement organiseren, dan moet u hiervoor ook een vergunning aanvragen. De evenementenvergunning moet uiterlijk 6 weken voor aanvang van het evenement worden aangevraagd. Deze moet dus uiterlijk 18 februari 2024 binnen zijn. Ga naar het aanvraagformulier Evenementenvergunning.

De ontheffing aanvragen voor het ontsteken van het paasvuur kost geen geld. Organiseert u bij het paasvuur een evenement, dan worden er wel kosten in rekening gebracht.

Vragen?

Voor vragen over de ontheffing, evenementenvergunning of de Aeriusberekening kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) via 0547 – 85 85 85.