Pastor Ogink met pensioen

Vanwege het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd neemt pastoraal werker Henk Ogink afscheid van de drie samenwerkende parochies (Parochie De Goede Herder in Hengelo, HH. Jacobus en Johannesparochie in Borne/Hertme en de Heilige Geest parochie). De laatste 11 jaar was hij werkzaam in onze parochie, de afgelopen zes jaar ook in Hengelo en Borne/Hertme. Op zondag 8 september neemt Henk afscheid in de Eucharistieviering om 11.00 uur in de H. Blasius te Delden. Aansluitend is er een receptie in het Parochiehuis, tegenover de kerk. Hier is ruimte voor persoonlijke ontmoeting.
Pastor Ogink werd geboren in Raalte en werd al vroeg geboeid door het verhaal van de mensen met God. Dit bracht hem vanuit de katholieke sfeer thuis op de boerderij naar seminaries in Brabant en Apeldoorn en de theologiestudie aan de universiteit te Utrecht.

Daarna werkte hij negen jaar voor de schoolcatechese op Curacao en vijf jaar pastoraal werker in de gemeente Duiven. In 1997 werd hij benoemd te Rijssen, later ‘Twente West’ en per 1 september 2008 in ons parochieverband voor het profiel catechese. Het verhaal van mensen met God in vreugde en verdriet blijft hem boeien.