Groen voor grijs op het vernieuwde kerkplein in Hengevelde

Groen voor grijs op het vernieuwde kerkplein in Hengevelde

Hengevelde – Feestelijke opening van groene borders op het kerkplein in Hengevelde door wethouder Harry Scholten.

De werkgroep Samen Groen van de Dorpscoöperatie Samen Hengevelde heeft in gezamenlijke ontwikkeling met de Gemeente Hof van Twente, een lokale hovenier, het parochiebestuur, de locatieraad van de Petrus en Pauluskerk Hengevelde en vrijwilligers van de kerkhofploeg een conceptplan gemaakt in het kader van besteding van de NVE-subsidiegelden voor “groen voor grijs”.

Het doel van dit groenproject is om meer biodiversiteit te creëren wat goed is voor de inheemse flora en fauna en ten gunste komt van de leefbaarheid voor mens en dier. Versteende plekken vergroenen zorgt voor meer verkoeling en het vasthouden van regenwater. Daarnaast wordt het dorp groener, bloemrijker en daarmee aantrekkelijker voor inwoners en toeristen om te wandelen en te recreëren.

Honderd vierkante meter stenen zijn uit het kerkplein gehaald en daar is groen voor in de plaats gekomen. Er is gekozen voor wisselend mengsel op lavakorrels voor bloeiende borders door het hele jaar en makkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn de boomspiegels rond de perenbomen naast de kerk vergroend en zijn er houten banken geplaatst die uitnodigen tot gezelligheid. Volgende week wordt er ook een insectenhotel geplaatst door de organisatie Stadslandbouw Hof van Twente. De organisatie Hofmarketing heeft deze als prijs uitgereikt.

De werkgroep Samen Groen is één van de inmiddels zeven actieve werkgroepen van de dorpscoöperatie Samen Hengevelde. De dorpscoöperatie heeft als belangrijkste doel om de stem van het dorp op te halen en van daaruit participatie van de Hengeveldenaren te verkrijgen bij allerlei zaken die belangrijk voor hen zijn. De werkroep Samen Groen wil graag nu en in de toekomst samen met de inwoners en de Gemeente Hof van Twente werken aan een mooier en groener Hengevelde.