Petrusschool zet zich in voor de Voedselbank

Samen voor de Voedselbank
Dineke Hek, directeur van de Petrusschool:
 
De decembermaand is bij uitstek een moment om ook aan andere mensen te denken. Niet iedereen heeft het even goed. Voor sommige mensen is een uitgebreid Kerstdiner vanzelfsprekend, voor andere mensen is het al fijn als er iedere dag een warme maaltijd op tafel staat.
De Voedselbank helpt mensen, voor wie de gewone boodschappen al moeilijk te betalen zijn. Bij de 350 kratten voedsel die zij wekelijks uitreiken zijn ook veel schoolgaande kinderen klant, ze maken namelijk deel uit van de 135 gezinnen die klant zijn van de Voedselbank Midden Twente.
 
Van 7  tot en met 15  december zal de actie “samen voor de Voedselbank” van RTV Oost geheel in het teken staan van het inzamelen van lang houdbaar voedsel. Voedselbank Midden Twente, hoopt  met deze actie veel voedsel te kunnen ophalen. Als school willen wij hier graag aan meewerken.
Wat wij vragen aan de kinderen is om zoveel mogelijk lang houdbare producten mee te nemen naar school, waar kratten staan voor de inzameling.
Producten die wij goed kunnen gebruiken:
·         Groenteconserven in glas of blik, visconserven, soep in pakjes, stazak of blikken.
·         Koffie, thee, cacao.
·         Noten, pinda’s, borrelnoten
·         Pasta varianten zoals mie, spaghetti, macaroni, rijst
·         Tafelzuren, zoals augurken, zilveruien
·         Kruiden zoals peper, paprikapoeder etc.
·         Worsten zoals knakworst, rookworst, harde worst.
 
De kinderen kunnen deze producten meenemen naar school en in de kratten zetten.
Alvast heel hartelijk bedankt voor alle hulp, namens de Voedselbank en alle gezinnen, die hierdoor tijdens de feestdagen wat extra’s op tafel kunnen zetten.