Pierik richting Pierik in Brussel

Met maar liefst 55 man toog de familie Pierik met een bus van touringcarbedrijf ter Doest richting het Europese Parlement om en bezoek te brengen aan ‘hun’ Annie Schreijer-Pierik, inclusief Annies broer Alphons. Maria Brummelhuis-Pierik: “Het was erg interessant om te zien en te horen wat Annies werkzaamheden zijn en haar werkplek daar te zien. Maar  natuurlijk gezellig om elkaar weer te zien en te spreken!” Persvoorlichter Kees Bos:
“Dit is een van de weinig groepen die een echte vergadering en stemming in de grote zaal meemaakten, dit is maar eens per 2-3 maanden in Brussel, wel elke maand in Straatsburg. Ze kregen koffie (ze waren een uur te vroeg in Brussel), een presentatie over de EU enzovoort, vervolgens een warme lunch op kosten van Annie en daarna nog rondleiding en een vraag-antwoord rondje. En na 16.00 uur gingen ze met de bus nog Brussel in om 'een pintje te vatten'.

We hebben voor iedereen een “goodie bag” gemaakt, met een Annie-brooddoos, een Annie-kalender, een Annie-pen, brochures enz enz. Annie moest eigenlijk om half vier weg, naar een tv-opname in Hilversum, maar ze bleef in gesprek tot wel na 4 uur. Ik geloof dat ze toch nog enigszins op tijd aankwam bij Tijs van den Brink van de EO”.

De broer van Annie Alfons Pierik: ”We hebben een prachtige dag gehad samen met neven en nichten! Ook in Brussel was het mooi om zien hoe Annie het daar doet en ziet, maar vooral hoe ze het daar naar de zin heeft!”

Bentelo bepalend in Europa

Annie Pierik schreef namens de familie:
Gisteren met 55 nichten en neven naar Brussel geweest, naar Annie van oom Arnold en tante Sien.
Op tijd weg met de bus van ter Doest naar Brussel.  We werden gereden en begeleid door onze chauffeurs Richard en Herman. Zelfs in Brussel konden ze ons de weg wijzen naar een lekkere chocolaterie en een goede kroeg. Heel belangrijk!
Maar het bezoek aan het Europees Parlement was super! We werden ontvangen door Kees, eerst een kop koffie en vervolgens werden we hartelijk ontvangen door Annie. En konden we gelijk op de publieke tribune plaats nemen. Er werd druk gestemd door het Parlement. Mooi om te zien. Wat een drukte. Een levendige bedoening.

Daarna naar het restaurant om samen te eten. Daar houden de Pieriks ook van. Met een gevulde maag werden we geleid naar de fractiekamer van de EVP. Daar konden we Annie vragen stellen en dat werd volop gedaan. Van landbouw, zorg en milieuvraagstukken. Bewondering voor de passie en gedrevenheid van Annie en de kennis van zaken en betrokkenheid.
Na 16.00 uur de stad in.... lekker biertje en om 18.30 uur richting Hengevelde.

Een supergezellige en leerzame dag. En waardering voor Annie!

Annie, namens de familie hartelijke dank voor deze familiedag.

Henriëtte Wegdam-Pierik doceert

Wat denkt Gerard Rouweler toch?

Rechts van Annie de grootste lol, links wordt het beleid bepaald....