Prachtig aangeklede verlichte avondwandeling Markvelde

Met ruim 300 wandelaars was de eerste avond van de Verlichte Avondwandeling in Markvelde toch nog prima bezocht. De regen gistermiddag beloofde in eerste instantie niet veel goeds, maar gelukkig werd het tegen de avond aan droog en kwamen toch nog veel wandelaars naar het Noordijkerveld. Want de creatieve organisatie heeft dit jaar weer een andere route met een nieuwe startlocatie gevonden. Van het startpunt op de Noordijkerveldweg gaat de route via kavelpaden, weilanden en bosranden in de richting van de zandvang waar de Buurserbeek overgaat in de Schipbeek. Hier was in een prachtig aangeklede schuur de koffiestop met muziek van de Markveldse harmonicaspelers. Via een smal bruggetje staken we de beek over en volgden de met vele waxinelichtjes aangegeven route verder in het donker. Onderweg bewonderden we de vele uitbeeldingen in het thema ´Sprookjesachtig`. 
We zagen Sneeuwwitje, Assepoester en Roodkapje voorbij komen. Maar ook zijn er door de verschillende Markveldse buurten die de route aangekleed hebben bijzonder creatieve uitstapjes gemaakt in dit thema. Bij de pauzestop had de scoutinggroep Neede een mooie en echt werkende zweefmolen gebouwd. We hebben er enkele rondjes op meegedraaid en gingen vervolgens de schuur in voor een biertje en een wijntje. Ook hier weer gezellige muziek. Met een hamburger op de hand vertrokken we voor het laatste deel van de route en liepen daar nog een drietal heksen tegen het lijf, die een wel heel bijzondere soep kookten. Die hebben we maar niet geproefd.
 
Voor wie gisteren niet kon of bang was nat te worden: vandaag blijft het droog en kan er vanaf 19.00 uur gestart worden aan de Noordijkerveldweg 12. Parkeren is gratis evenals het kopje koffie dat u krijgt aangeboden. Voor deelname wordt per volwassene slechts € 4,00 gevraagd, kinderen mogen gratis meewandelen.