Prachtige Carnavalsmiddag voor de Hengeveldse senioren

In een fraai versierde zaal van De Gebrande Waateren kregen de senioren uit Hengevelde gisteren een bijzonder gezellig programma voorgeschoteld, georganiseerd door carnavalsvereniging De Höftemennekes. Na de koffie met een plakje cake verwelkomde de nieuwe president van De Höftemennekes, Frank de Wit, een volle zaal met senioren, prins Edwin en zijn gevolg, de prinsengarde, de raad van elf en alle grote en kleine dansmarietjes met een paar warme woorden. Hij beloofde een mooi gevuld programma, verzorgd door de leden zelf. En dat hij geen loze woorden sprak bleek uit het vervolg. Meerdere acts passeerden in een vlot tempo de revue waarbij de aandacht van alle aanwezigen volop aanwezig was.

Zo was er de ludieke proloog van prins Edwin met mooie verwijzingen naar gebeurtenissen in ons dorp. Werden er onderscheidingen uitgereikt aan onder andere de twee oudste aanwezigen te weten mevrouw Wolters-Ten Thije 90 jaar en mevrouw Velthuis 95 jaar. Met Paul Wegdam werd virtueel contact gezocht in een skigebied in Oostenrijk. Vandaar uit kreeg hij de lachers op zijn hand met allerlei anekdotes en verhalen die niet onvermeld mochten blijven. Mooi gedaan en voor herhaling vatbaar. De kleine en de grote dansmarietjes hadden elk een mooie danceact ingestudeerd en dat zag er in hun kleurrijke pakjes fraai uit.

Jans en Mans alias Marcel Wolterink en Jan Keuper hadden een lied ingestudeerd met ondersteuning van een aantal dames. Hoogtepunt van de middag was de vlotte opeen volgende schlagers uitgevoerd door de leden van de prinsengarde. Begonnen werd met een stuk voor drie pianospelende mannen die synchroon handelingen uitvoerden die zodanig suggestief werkten dat er kostelijk om gelachen werd. Aansluitend traden vervolgens als schlagerzangers verklede oud-prinsen op met bekende hits die de hele zaal uit volle borst deden meezingen.

De gezelligheid, het vele vermaak en een uitstekende verzorging deed de voorzitter van de senioren op het eind van de middag De Höftemennekes garanderen dat volgend jaar iedereen weer aanwezig zal zijn om opnieuw te gaan genieten. En voor wie er niet was een tip: Volgend jaar gewoon komen. Bestuur en alle carnavalisten, hartelijk dank voor deze mooie middag.

KLIK HIER VOOR EEN VIDEO